presica

Škvarić tvrdi: Grad Varaždin izgubio je više od milijun kuna, evo gdje

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 28.09.2022. 12:29

Zadnja izmjena: 28.09.2022. 12:29

Predsjednik LAG-a Sjeverozapad Marijan Škvarić danas je izrazio žaljenje što je Grad Varaždin odustao od projekta mini tržice koja se podsjetimo, najprije trebala nalaziti u Jalkovečkoj, a kasnije u Ulici Vilka Novaka.

LAG Sjeverozapad bio je nositelj ovog projekta vrijednog 1,1 milijun kuna, a kako je između ostalog istaknuo Škvarić, primjedbe da će zbog mini tržnice biti devastiran parkić u Ulici Vilka Novaka potpuno su neutemeljene.

- Nažalost, unatoč svemu, Grad Varaždin je početkom rujna objavio odluku da odustaje i od ove lokacije. Stoga je LAG Sjeverozapad s partnerima u ovom projektu odlučio da projekt suradnje - Izgradnja tržnice „Domaći plac“, neće realizirati na području Grada Varaždina, čime je očito nepovratno izgubljeno ulaganje od milijun i stotinu tisuća kuna, koje smo za ovaj projekt osigurali iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske - rekao je Škvarić.

Kako je dodao Mario Željezić, voditelj LAG-a Sjeverozapad,  ovaj projekt pohvalilo je Ministarstvo poljoprivrede i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvo i ruralni razvoj nazvavši ga 'hvalevrijednim projektom'.

- Osim mini tržnice, koja je bila glavni dio projekta, planirali smo izraditi i mrežnu stranicu kojom bismo povezali poljoprivredne proizvođače i kupce, što bi bio još jedan kanal za prodaju domaćih poljoprivrednih proizvoda, no, nažalost, od ovog smo projekta morali odustati, kako ne bismo, zbog prekoračenja rokova za realizaciju tog projekta, izgubili sredstva koja su nam dodijeljena - istaknuo je Željezić dodavši kako će se sredstva prenamijeniti za drugi projekt. 

Komentari