nove mjere

SLUŽBENO JE Od 23.prosinca zabranjeno napuštanje županije osim ako nemate dobar razlog...

Na današnjoj konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite predstavljene su nove epidemiološke mjere koje će vrijediti od 21.prosinca pa sve do 8.siječnja, dok iznimno, 23. prosinca na snagu stupa Odluka o napuštanju županija osoba ima prebivalište ili boravište. 

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.12.2020. 11:34

Zadnja izmjena: 18.12.2020. 12:29

Na današnjoj konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite predstavljene su nove epidemiološke mjere koje će vrijediti od 21.prosinca pa sve do 8.siječnja, dok iznimno, 23. prosinca na snagu stupa Odluka o napuštanju županija u kojima osoba ima prebivalište ili boravište. 

Ova se odluka ne odnosi se na nužne djelatnosti i opskrbu, dnevne migracije, zaštitarske službe, dostavu lijekova, novinare, pacijente koji zahtijevaju medicinsku svrha, putovanje s posla i na posao ako je to neophodno i ne može se obavljati od kuće, nužne osobe koje sprječavaju širenje covida-19 i diplomatsko osoblje. Osoba trebaju posjedovati ili valjanu iskaznicu kojom se dokazuje nešto od gore navedenog ili važeću propusnicu. Zabrana kretanja ne odnosi se na Grad Zagreb i Zagrebačku županiju. 

Na Badnjak i Božić će se mise održavati prema posebnim uputama HZJZ-a, s jednim vjernikom na 7 kvadrata crkve umjesto 25 osoba bez obzira na veličinu crkve. Što se tiče umjetničkih izvedbi, pravilo od jedne osobe na 7 kvadrata se uvodi i za kina, kazališta i druga mjesta koja spadaju u domenu kulture. Na privatnim će okupljanjima biti dopušteno najviše 10 osoba iz dva različita kućanstva. 

Odluke donose županijski stožeri prema prebivalištu osobe, a za iznimne slučajeve odlučuje Ravnateljstvo civilne zaštite. 

 

Komentari