kašnjenje radova

Foto - Bosilj: Prilikom radova na izgradnji Sortirnice naišli smo na 8 tisuća tona otpada

Kako je rekao gradonačelnik Neven Bosilj, prilikom radova iskopali su preko osam tisuća tona otpada, što utječe na troškovnik, ali i na vremenski rok za dovršetak radova na projektu...
Objavljeno: 02.09.2022. 10:53

Zadnja izmjena: 02.09.2022. 10:53

Foto: Iva Habulan

Prilikom radova na izgradnji buduće sortirnice otpada na Motičnjaku vrijednosti 35 milijuna kuna, kako je rečeno danas prilikom obilaska, naišlo se na zakopane veće količine otpada, što utječe na tok radova.

Kako je rekao gradonačelnik Neven Bosilj, prilikom radova iskopali su preko osam tisuća tona otpada, što utječe na troškovnik, ali i na vremenski rok za dovršetak radova na projektu. Projekt je inače trebao biti dovršen do studenog, no zbog nepredviđenih okolnosti rok će se produljiti za još četiri mjeseca, odnosno do nove godine.

- Varaždin uvijek ima problema s otpadom te uvijek nailazimo na smeće od prethodne vlasti pa tako i na ovom projektu. Netko je uspio isprojektirati sortirnicu ovdje na Motičnjaku, na nekadašnjem Bajeru kojeg su prije 50 godina zatrpavali s otpadom Grada Varaždina. Tu je sad otpada preko 8 tisuća tona. Sada imamo dodatne troškove od 4 milijuna kuna zbrinjavanja tog građevinskog otpada, zbog čega ćemo morati imati i rebalans proračuna - rekao je Bosilj.

Kako je dodao direktor tvrtke Mepra Darko Varga, radovi na zgradi se zbog toga odvijaju s zakašnjenjem od desetak dana, no na infrastrukturi kašnjenja su više od tri tjedna. Inače, zgrada sortirnice je veća od 2,5 tisuće kvadrata, a u njoj će se sortirati reciklabilni otpad. Sâm projekt vrijedi preko 35 milijuna kuna, a radove obavlja tvrtka Mepro. 

Komentari