Javni kolegij gradonačelnika

Špancirfest će se održati! Od velikih koncerata ništa, Vinski grad ostaje i otvara se Rakijarnica

Špancirfest i Varaždinske barokne večeri će se ove godine održati, najavio je gradonačelnik Ivan Čehok na današnjem javnom kolegiju.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 22.05.2020. 10:44

Zadnja izmjena: 22.05.2020. 10:46

Foto: ARHIVA

Špancirfest i Varaždinske barokne večeri će se ove godine održati, najavio je gradonačelnik Ivan Čehok na današnjem javnom kolegiju.

Prema njegovim riječima, grad treba živjeti i građanima treba omogućiti da se tradicija nastavi i ove godine. - Špancirfest zbog poznatih razloga neće biti u onakvom opsegu na kakvi samo navikli. Nastojat ćemo to napraviti na jedan način koji će biti financijski prihvatljiv - rekao je gradonačelnik i najavio kako će se glazbeni program ipak morati smanjiti. - Planiramo napraviti 3, 4 koncerta, većinom predstave, performanse po gradu i štandove - najavio je i dodao kako će se ove godine prednost dati domaćim izlagačima.

Iako se govorilo da bi ovogodišnji Špancirfest trebao trajati kraće, gradonačelnik je to opovrgnuo - To je jedna mogućnost koja se zdravorazumski pojavljuje i čini se najrazumnijom, ali ako skratimo onda nema gospodarskog interesa, odnosno nema logike da privučete ljude sa štandovima jer se nikome ne isplati raditi na samo tri dana - rekao je Čehok i tako potvrdio da će ovogodišnja manifestacija trajati kao i po običaju 10 dana. Što se tiče ostalih sadržaja, najavljeno je kako Vinski grad ostaje u sklopu Špancirfesta, ali da se otvara i Rakijarnica. 

 

 

Komentari