dobre vijesti

Špancirfesta nema, ali Vinski grad opet u Varaždinu i to na većem prostoru!

Kako nam je potvrđeno iz Grada Varaždina, unatoč tome što se ovogodišnji Špancirfest neće održati, uz podršku Grada Varaždina i Turističke zajednice grada, posjetitelji će ipak uživati u Vinskom gradu!

Piše: eVaraždin

Objavljeno: 03.08.2020. 14:59

Zadnja izmjena: 03.08.2020. 15:03

Foto: ilustracija

Bez obzira na otkazivanje ovogodišnjeg Špancirfesta, uz podršku Grada Varaždina i Turističke zajednice grada Varadžina, Vinski grad će se održati od 21. do 30.8. na novoj, većoj lokaciji.

Za postavljanje omiljene vinske oaze odabrana je zelena površina ispred Starog grada gdje će se predstaviti najbogatija ponuda do sada, potvrđuju to organizatori iz tvrtke Vinart Saše Špiranca. Dovoljno velika površina omogućit će poštovanje svih epidemioloških mjera kako bi posjetitelji mogli bezbrižno uživati u svojim popodnevima. Radno vrijeme Vinskog grada bit će od 17 do 01 h, a kao i do sada posjetitelji će trebati zamijeniti novac za kupone odnosno wine money, zatim unajmiti staklenu čašu za 30 kuna te kušati vina iz cijele Hrvatske i inozemstva. 

Iz okolice Varaždina dolaze deMar, Dvorac Maruševec, Mežnarić i Kopjar, Međimurje će predstavljati Belović, Dvanajščak Kozol odnosno Vina DK, Lovrec, Novak Boris, Preiner, Štampar i Tomšić, od Slavonaca predstavit će se Krauthaker, Kutjevo d.d. i PP Orahovica, vinare Istre zastupat će udruga Vinistra, a iz Dalmacije dolazi Skaramuča. Iz inozemstva dolaze Puklavec Family Wines i Tikveš, a uz gin tonic i druge koktele, ponudu stranih vina imat će Roto Svijet Pića.

Novost u ponudi su vrhunski likeri i rakije tvrtke Good Spirit, za ponudu prigodne hrane kao i do sada brinu se Vindija i zagrebački Cheese bar sa svojim delicijama, dok je glavni partner vina i festivala Vinski grad mineralna voda Römerquelle

 

 

Komentari