opširan istup na mrežama

'Spodobe, lešinari, skorojevići...' Bosilj iznio svoje viđenje Varteksove kronologije

Objavljeno: 13.08.2022. 09:25

Zadnja izmjena: 13.08.2022. 09:25

Za gradonačelnika Varaždina nema dvojbe što je pravi interes većinskih vlasnika Varteksa.

To je, prema onome što je napisao na Facebooku - imovina tvrtke.

- Najnoviji događaji oko tvrtke i ponašanje većinskih dioničara tvrtke jasno daju naslutiti kako je Varteks postao zanimljiv ulagačima isključivo zbog njegove preostale imovine i nije ih najmanje briga za preostalih 900 radnika već ih zanima kako prodati zemljište i izvući za sebe korist od te prodaje, dok im radnici i njihove sudbine služe kao moneta za potkusurivanje - piše gradonačelnik.

Na ovrhu se, kako kaže, odlučio u konzultaciji s ključnim akterima u Gradskom vijeću kako zaštiti interese Grada, pri čemu je uvjeren da bi oni koji ga danas prozivaju govorili nešto sasvim suprotno i tužili ga zbog toga što te iste interese "nije zaštitio".

- Nakon  stavke predsjednika Uprave i Nadzornog odbora Varteksa, pokrenuli smo postupak naplate – ali još uvijek samo dijela potraživanja ostavljajući prostor za daljnje rješavanje problema. Na žalost, istu tu spremnost i volju nisu pokazali i ostali akteri, uključujući i najveće dioničare što je posljedično dovelo do ovog sadašnjeg stanja. Pozivam većinske dioničare i sve druge vlasnike Varteksa da se uključe u rješavanje problema Varteksa i njegovih radnika koji su gradili Varteks i ovaj Grad - nastavlja Bosilj.

Uvodno pak izlaže svoje viđenje kronologije Varteksova propadanja, koje jednim dijelom prenosimo ovdje.


'Spodobe, lešinari, skorojevići'

Ponovno je, nažalost po tko zna koji put, Varteks tema na kojoj su posljednjih trideset godina, patološke spodobe, lovci u mutnom, gradski politički manipulatori, režimske ulizice, razno razni „menedžeri“ i skorojevići bez temelja i jučer rođeni lažni „spasitelji posrnule firme“ u konačnici doveli Varteks u ovo stanje u kojem se trenutno nalazi.

Svi ti i takvi držali su lojtru lešinarima koji su pograbili stotine prodavaonica na elitnim lokacijama, rastepli varteksovu imovinu, tehnologiju, znanje, a najvažnije ugled. Trovali su građane floskulama i lažnim obećanjima, oduzimajući pritom vjeru, energiju i nadu, samo kako bi što lakše i brže domogli onog što je preostalo.

Tvrtka koja je nekad bila na ponos našeg Grada i zapošljavala preko deset tisuća radnika i izvozila po cijelom svijetu, ostala je samo blijeda sjena nekadašnjeg industrijskog giganta koji je othranio generacije Varaždinki i Varaždinaca.

Neven Bosilj, Facebook status

Komentari