za pacijenti oboljele od korona virusa

Sredstva prikupljena na Rotary balu usmjerena za nabavku uređaja za održavanje vitalnih funkcija

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 27.04.2020. 14:11

Zadnja izmjena: 27.04.2020. 14:12

Članovi Rotary Cluba Varaždin su odlučili sredstva prikupljena na Rotary balu usmjeriti prema Općoj bolnici Varaždin. Na taj način ponovno su pokazali kako njeguju dobar odnos i suradnju koju imaju s Općom bolnicom Varaždin.

Članovi Rotary Cluba su sva sredstva prikupljena na Rotary balu preusmjerili za nabavku uređaja za praćenje vitalnih funkcija, što će varaždinskoj bolnici dobro doći za vrijeme trajanja ove epidemije, ali i kasnije, a uskoro planiraju novu akciju -  nabavku termalnih kamera koje će se postaviti na ulazu u Opću bolnicu Varaždin.

Na donaciji se zahvalio i ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić koji je istaknuo kako su ovakve donacije od iznimne važnosti za Opću bolnicu Varaždin, te da se trenutno usmjeravaju za nabavku one opreme koja je nužna za liječenje pacijenata s COVID-19 infekcijom.

- U ovom trenutku respirator je iznimno teško nabaviti. Mi smo nabavili pet respiratora iz donacija, s tim da je jedan respirator u dolasku. S obzirom na sadašnju epidemiološku situaciju, mislimo da u Varaždinu imamo dovoljan broj respiratora, iako je to nemoguće projicirati jer se epidemiološka situacija može preko noći promijeniti. Naravno, za zbrinjavanje takvih pacijenata nije dovoljan samo respirator, nego je nužno puno druge specifične medicinske opreme. Zato nam je iznimno drago kada pojedini donatori tu odluku što treba nabaviti prepuste nama, a mi onda prema našim potrebama odredimo koja će to oprema biti. Gledamo da je to oprema koja će biti iskorištena prvenstveno za liječenje pacijenata s COVID-19 infekcijom, ali i oprema koja nakon što prođe epidemija neće ostati neiskorištena nego će se moći normalno koristiti i u budućem liječenju svih ostali pacijenata – zaključio je ravnatelj Opće bolnice Varaždin dr. Nenad Kudelić.

Komentari