Obiteljska tragedija u Remetincu

Ispovijest hrabrog mladića koji nije ustuknuo pred vatrenom buktinjom koja je 'gutala' njegovu kuću

Objavljeno: 30.03.2016. 12:17

Zadnja izmjena: 30.03.2016. 12:17

Kao što smo izvjestili, mjesto Remetinec pokraj Novog Marofa u srijedu nešto prije ponoći potresla je obiteljska tragedija čije se posljedice najviše osjećaju danas, dan poslije...

Naime, došlo je do požara čiji se uzrok još utvrđuje, a prilikom kojeg je izgorio krov i kat obiteljske kuće. Prilikom gašenja buktinje stradao je i vatrogasac, a u bolnicu je prevezen i Matija Štampar koji se za vrijeme požara zatekao u kući.

Kuća je u vlasništvu njegovog oca, 53-godišnjeg hrvatskog branitelja Josipa Štampar, no u vrijeme izbijanja požara Matija je u kući bio sam te se spremao leći na počinak. Uznemirilo ga je, kako je prepričao za portal eVaraždin, hodanje ljudi oko kuće.

Sreća u nesreći

Možda je to i sreća u cijeloj nesreći, jer je tako shvatio što se događa i, tko zna, možda spasio život: "Otvorio sam prozor i pitao što se događa, rekli su mi da gori krov! Istrčao sam vani, praktički polugol, a mladić koji se zatekao ispred kuće nazvao je vatrogasce", kaže nam Matija.

Pomozite obitelji Štampar!

Svi koji na bilo koji način mogu i žele pomoći, neka se jave na broj 099 1952 309 ili adresu Remetinec 106. Broj računa na koji možete pomoći i financijski je: HR7024840083235594624

"Svaka čast našim vatrogascima, došli su u roku ni deset minuta!", naglašava. Međutim, u međuvremenu pokušao je požar ugasiti sam, i to vodom iz kanti te uz pomoć susjeda koje su ih punile vodom i dodavale mu ih na krov. No, zbog toga se po zdravlje opasno izložio dimu...

 

"Vatrogasci mi nisu dopustili da nastavim dalje gasiti požar, a policija koja je također već bila stigla, nazvala je hitnu pomoć. Nesretan pad vatrogasca nisam vidio, vidio sam samo kako ga iznose te da se nije mogao pomaknuti..."

"Pokušao sam!"

Matija i stradali vatrogasac potom su kolima hitne pomoći zajedno prevezeni u bolnici, gdje su im napravljene pretrage. Vatrogasac je zadržan na liječenju, težina njegovih ozljeda zasada nije poznata, a Matija Štampar iz bolnice je otpušten i danas se, kako kaže, osjeća neopisivo žalosno.

"Nikad u životu se nisam s takvim nečim susreo. Nisam niti pomislio da mi se to može dogoditi, ali eto... Hvala Bogu da me jučer navečer nije uhvatila panika i da sam pokušao spasiti koliko sam mogao...", zaključuje je svoju izjavu za portal eVaraždin ovaj hrabri mladić, zahvaljujući još jedanput svima koji su njemu i njegovoj obitelji priskočili u pomoć.

Komentari