nova stambena zona

Varaždin: Hoće li ovdje niknuti stanovi za mjesečni najam do 200 eura?

Pripremamo komunalnu inftastrukturu za potez od Konzuma do Crkve Dobrog pastira. Tamo Grad ima zemljište te će sebi raditi infrastrukturu, a ne za investitore, kazao je Bosilj na današnjoj sjednici...
Objavljeno: 30.11.2022. 10:05

Zadnja izmjena: 30.11.2022. 11:32

Rješavanje stambenog pitanja mladih postaje sve veći problem, posebice u jeku ekstremnog rasta cijena nekretnina i najma, a vezano uz to, gradonačelnik Neven Bosilj je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća najavio izgradnju nove povoljnije stambene zone iza Konzuma kod groblja.

Kako je to najavio i njegov zamjenik Miroslav Marković u eTV studiju, stanovi u toj stambenoj zoni iznajmljivali bi se dugoročno, odnosno bili bi povoljniji za mlade za 20 do 30 posto od ostalih cijena na tržištu. Takav model godinama funkcionira u inozemstvu, a budući da država, pojasnio je, nema u planu dugoročni najam stanova kakav bi bio u tim zgradama, Grad će morati iznaći pravni okvir. Tema se ponovila i na današnjoj sjednici Gradskog vijeća te je Bosilj rekao kako bi cijena najma takvog stana bila do 200 eura.

Sjednica Gradskog vijeća u tijeku...

'Pripremamo infrastrukturu'

- Pripremamo komunalnu inftastrukturu za potez od Konzuma do Crkve Dobrog pastira. Tamo Grad ima zemljište te će sebi raditi infrastrukturu, a ne za investitore. Razgovaramo s bankama, Grad bi sudjelovao sa zemljištem i infrastrukturom, a banka bi financirala izgradnju u omjeru oko 75:25. Zajednička tvrtka nebi smjela ostvarivati dobit veću od 2 ili 3 posto kako bi ti stanovi mogli biti po najmu od oko 200 eura. To je još jedna od stvari koju smo planirali staviti u novi proračun - rekao je Bosilj.

 

Komentari