statistika govori svoje

Ovo su TOP 3 najtraženijih zanimanja među Varaždincima proteklog mjeseca, a izgleda da nam i nezaposlenost pada

Objavljeno: 12.03.2018. 16:25

Zadnja izmjena: 12.03.2018. 16:48

Prema podacima HZZ-a, krajem veljače u našoj je županiji evidentirano 3 590 nezaposlenih osoba što znači da je u odnosu na prethodni mjesec nezaposlenost pala za 4,2%,  dok je u odnosu na veljaču u 2017. godini nezaposlenost manja za 1279 osoba. U nastavku vam donosimo još neke zanimljive podatke i zanimanja koja su naši građani najviše tražili u veljači, ali i zanimanja u kojima najveći broj naših građana radi. 

Zanimljiv je podatak da je ukupan broj nezaposlenih muškaraca i žena gotovo podjednak, odnosno imamo 50.1% nezaposlenih muškaraca i 49.9% nezaposlenih žena, a jedan i drugi postotak pokazuju trend smanjenja nezaposlenosti u županiji. 

Što se tiče razine obrazovanja, nezaposlenih sa SŠ trogodišnjih zanimanja bilo je 1064, dok je nešto manja nezaposlenost onih sa SŠ četverogodišnjih zanimanja, točnije 739. Kako ne bi samo govorili o nezaposlenosti, indikativan je podatak da je tijekom veljače zaposleno 366 osoba što je za 14% više nego u prethodnom mjesecu i 28,9% manje nego u istom mjesecu prošle godine. 

Naši građani najviše su tražili posao u ovih zanimanjima: 

  • ekonomist
  • šivač
  • konobar 

Prema podacima Regionalnog ureda Varaždin, najveći broj građana u veljači je radio u:

  • prerađivačkoj industriji
  • trgovini i automehaničarskoj radnji
  • uslužne djelatnosti pripreme hrane i pružanja smještaja 

Komentari