vremenska prognoza

Stigao je toplinski val: danas se 'pržimo' na 32 stupnja, DHMZ idao posebno upozorenje

Slična vremenska prognoza predviđa se i za ostatak tjedna uz povremenu mjestimičnu naoblaku, no već će za vikend predviđa naoblaka, uz kišu i vjetar, ali i pad temperatura do 26 stupnja Celzijevih...
Objavljeno: 22.08.2023. 08:17

Zadnja izmjena: 22.08.2023. 08:19

Foto: Arhiva

Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na toplinske valove idućih dana širom Hrvatske, a među njima je i naša županija.

Naime, prema prognozama meterologa, danas bi se temperature trebale popesti i do 32 stupnja Celzijevih, a tijekom dana bit će sunčano. Noćne temperature bit će također više nego inače te će pasti na tek 24 stupnja. Slična vremenska prognoza predviđa se i za ostatak tjedna uz povremenu mjestimičnu naoblaku, no već će za vikend predviđa naoblaka, uz kišu i vjetar, ali i pad temperatura do 26 stupnja Celzijevih.

- U tijeku je za područje toplinski val. Maksimalna temperatura može biti i do 34 °C u nekim predjelima. Budite na oprezu zbog vrućina koje se očekuju. Mogući su zdravstveni rizici među osjetljivom populacijom, ponajprije kod starijih i kod male djece - upozoravaju iz DHMZ-a.

Komentari