vremenska prognoza

Stiže najavljivani toplinski val, ali i ponovna kiša s grmljavinom

Objavljeno: 26.06.2022. 09:16

Zadnja izmjena: 26.06.2022. 09:45

Foto: Arhiva

Ljeto je kalendarski stiglo, a s njime stiže i prvi toplinski val. Ipak, uz visoke temperature u nadolazećem tjednu, meteorolozi najavljuju i ljetno nevrijeme popraćeno grmljavinom.

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, sutrašnja najviša dnevna temperatura zraka dosegnut će 33 stupnja Celzijevih. Bit će sunčano tijekom cijelog dana, a kroz noć će temperatura pasti na 22 stupnja. U utorak slična prognoza - cijeli dan sunčano uz temperaturu do najviše 30 stupnja. 

Srijedu će obilježiti promjena vremena - meteorolozi najavljuju naoblaku uz manju količinu kiše u popodnevnim satima, nakon čega će biti ponovno sunčano, a navečer nas očekuje nevrijeme popraćeno grmljavinom i kišom. Unatoč tome, temperatura zraka će se kretati od 31 do 28 stupnja.

U noći sa srijede na četvrtak očekuje se blago rashlađenje te će temperatura pasti na 20 stupnjeva. Ipak, tijekom četvrtka će ponovno narasti do 31 stupanj. Bit će uglavnom sunčano, a navečer s očekuje ponovna blaga naoblaka uz grmljavinsko nevrijeme.

Vrhunac ovog toplinskog vala dolazi u petak kada će temperatura dosegnuti čak 34 stupnja, a tijekom cijelog će dana biti sunčano. Slično vrijeme meteorolozi najavlju za cijeli idući vikend, uz ponešto nižu temperaturu koja će u subotu narasti do 28 stupnja.

Komentari