Ministrica Blaženka Divjak jučer je na konferenciji za medije izjavila kako, kada je riječ o štrajku, ona ''ne želi sudjelovati u igrama moći između sindikata i premijera". Njezin stav podržava i saborski zastupnik HNS-a Milorad Batinić.

Batinić je, naime, za naš portal izjavio kako bi "premijer i sindikati bi trebali naći kompromis radi dobrobiti učenika", s čime se međutim ne slaže njegov koalicijski partner iz redova HDZ-a, predsjednik županijskog HDZ-a Anđelko Stričak. On, naime, čvrsto brani poziciju koju je u ovom novonastalom sukobu zauzelo vodstvo njegove stranke.

- Nastavak štrajka smatram neopravdanim jer sada ne štrajkaju za sebe već protiv svih ostalih koji su bili obuhvaćenim tim povećanjem - rekao je Stričak i dodao kako se od sindikata nije čulo "ni slova" kada su im u mandatu Zorana Milanovića srezane plaće, ukinuta prava na putne troškove, božićnicu i regrese.

Obratili smo se zbog toga i jednom predstavniku SDP-a. Za mišljenje o štrajku pitali smo, naime, i šefa ludbreškog SDP-a Dubravka Bilića, koji je cijelu stvar komentirao riječima kako se u ovom slučaju štrajka prvenstveno radi o dostojanstvu i budućnosti naše zemlje. - Vrijeme je da Vlada ozbiljno shvati priču i da udovolji zahtjevima učitelja - rekao je o štrajku Bilić.

Komentari

20.11.2019. 12:39h Zadnja izmjena: 20.11.2019. 12:39