poslali priopćenje iz kluba

Varaždinski stolnotenisač brutalno izvrijeđan, traži se isprika dubrovačkog kluba

Priopćenjem za medije obratili su se iz STK Starr Varaždin, a vezano uz vrijeđanje na društvenim mrežama tijekom odigravanja utakmice između domaćina dubrovačkog STK Libertas Marinkolor i varaždinskog STK Starr.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 17.02.2020. 18:41

Zadnja izmjena: 17.02.2020. 18:42

Priopćenjem za medije obratili su se iz STK Starr Varaždin, a vezano uz vrijeđanje na društvenim mrežama tijekom odigravanja utakmice između domaćina dubrovačkog STK Libertas Marinkolor i varaždinskog STK Starr.

Kako poručuju iz kluba, na službenim stranicama dubrovačkog kluba pojedinci su vrijeđali igrača Starra Kineza Tana Ruiwua, inače hrvatskog državljana. Naime, kada su Dubrovčani uvidjeli da će subotnji susret 3. kola stolnoteniske HEP Superlige opet izgubiti od Varaždinaca, među komentarima prijenosa susreta na službenoj stranici Kluba osvanule su neprimjerene riječi trenera STK Libertas Marinkolor Marka Habijanca: „ajmo Šurba, sredi još jedan virus...” ili „strašna serva, Coronka...”, ili „ovaj nije domovine sin kojim se predstavlja”.

Kako navode iz varaždinskog kluba, STK Starr već je naviknut na neprimjerena vrijeđanja od strane vodstva i navijača dubrovačkog Libertas Marinkolora, što se itekako vidjelo i tijekom njihova posljednja dva gostovanja u Varaždinu prošle godine, kada je predsjednik dubrovačkog stolnoteniskog kluba Marinko Matulović nakon višestrukih upozorenja od strane službenih osoba na neprimjereno ponašanje i navijanje iz varaždinske Arene ispraćen od osoba iz osiguranja susreta.

Nakon svega oglasio su i Tan Ruiwu koji je rekao kako se osjeća duboko povrijeđenim zbog tih komentara. - Ovdje se ne radi samo o vrijeđanju i objedama usmjerenim prema meni osobno već i prema mojoj Domovini. Moja zemlja pati, a moji sunarodnjaci umiru. Previše smo se napatili boreći se protiv Corona virusa. Zato ne mogu prihvatiti da iz ove ljudske tragedije, koja je pogodila Kinu i kineski narod, itko reagira na ovako neprimjeren način - poručuje igrač i dodaje kako traži javnu ispriku te kako će, ukoliko se ne udovolji zahtjevima, raskinuti sve Ugovore s STK Starr.

Ronald Redjep navodi kako osim javne isprike igračima, a posebno Tanu Ruiwu i klubu STK Starr od strane navijača, trenera i STK Libertas Marinkolor iz Dubrovnika objavljene na njihovoj Facebook stranici i u javnim medijima, očekuje reakciju od predsjednika STK Libertas Marinkolor ujedno i dopredsjednika HSTS-a Marinka Matulovića. Osim toga, o svemu ovome bit će obaviješteni ETTU. ITTF, IOC, HOO, hrvatska Vlada kao i veleposlanstvo NR Kine u Zagreb.

Komentari