šef hdz-a ponovno u javnosti

'OŽILJAK JE SIMPATIČAN NJEŽNIJEM SPOLU' Prvi intervju Anđelka Stričaka nakon napada na Dravi

Saborski zastupnik Anđelko Stričak odlučio je dati intervju za naš portal prvi puta nakon što su ga četvorica muškaraca fizički napali u Varaždinu i pritom ga zatražili novce i mobitel...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.08.2018. 09:20

Zadnja izmjena: 21.08.2018. 09:21

Foto: Luka Šalamun

Saborski zastupnik Anđelko Stričak odlučio je dati intervju za naš portal prvi puta nakon što su ga četvorica muškaraca fizički napali u Varaždinu i pritom ga zatražili novce i mobitel.

Iako dobro raspoložen, Stričak priznaje kako je sve ovo što se dogodilo bilo prvenstveno teško i nezgodno obitelj, pogotovo za kćerkice. Ipak, dodaje kako je u životu imao i puno težih situacija.

- Isto vrijeme, isto mjesto, ista mina u ratu. Jedan moj prijatelj je poginuo, dva su ostala bez obje noge, dva bez jedne noge, a mene i još jednog prijatelja su uspjeli pokrpati i smatram da je to bilo daleko teže nego ovo - govori nam Stričak s vidljivim ožiljkom na čelu. Ipak, kažu kako u svakom zlu ima nešto dobro, pa se našalio: ''Vele da je to simpatično za nježniji spol''.

Što se počinitelja tiče, smatra kako ih je policija relativno brzo identififcirala, ali kako od sada za njega sve tu staje. Prema njegovim riječima, nema indicija ni dokaza kako je nešto bilo politički motivirano.

- Nisam zagovornik teorija urota i da se bilo tko našao u to vrijeme na tom mjestu, prošao bi ko ja. Takvih slučajeva ima svugdje i dalje tvrdim da je Varaždin siguran grad.

'Bale će do kraja mandata biti riješene'

Stričak se osvrnuo i na planove HDZ-a za jesen. Kako kaže, cijelo su se proljeće u resornim ministarstvima dodijeljivala sredstva općinama, gradovima i županijama i tvrtkama, te će radovi na projektima od jeseni biti u punom jeku. Što se pak tiče JPP-a, odnosno povrata duga županiji, Stričak govori:

- Da je Milanovićeva vlada imala želje i volje da to riješi, mogla je. Moj stav i stav HDZ-a je da se toplo nadamo da će županija dobiti te parnice i da će se taj novac sliti u županijski proračun - rekao nam je Stričak.

Budući da su u Gradu Varaždinu u koaliciji s Ivanom Čehokom, zanimalo nas je pomaže li HDZ u rješavanju problema s balama.

- Postoje određena rješenja, došlo je i do razgovora u Ministarstvu zaštiti okoliša i prirode te u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i nadam se da će se za par mjeseci znati u kojem smjeru će se rješavati ta problematika - rekao je Stričak i dodao kako bi do kraja mandata to sigurno trebalo biti rješeno.

Komentari