Svečani prijem

Foto - Stričak dobitnicima Porina: 'Županija se ponosi Vama' 

Objavljeno: 26.03.2024. 11:24

Zadnja izmjena: 26.03.2024. 11:36

Povodom velikog uspjeha kojeg su ostvarili članovi Dječjeg zbora Glazbene škole u Varaždinu, osvojivši Porina za najbolju izvedbu klasične glazbe, Bachove 'Muke po Mateju, BWV 244', varaždinski župan Anđelko Stričak priredio je danas njima u čast prijem u Županijskoj palači u Varaždinu. 

Uz Stričaka, prijemu su između ostalih nazočili i zamjenica župana Silvija Zagorec, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek, ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu Davor Matačić, ravnatelj Varaždinskih baroknih večeri maestro Davor Bobić te voditeljica Dječjeg zbora Glazbene škole Rosana Cepanec, navode iz Varaždinske županije.

- Ovo je izuzetno veliko priznanje vodstvu Škole, profesorima, mentorima i, naravno, samim učenicama i učenicima. Ta nagrada je došla baš u pravo vrijeme, povodom Dana darovitih učenika, jer i glazba je jedan dar. Upravo zahvaljujući našoj Glazbenoj školi i svima koje sam nabrojio, oni mogu taj svoj dar razvijati u našoj školi. Još jednom čestitke i hvala svima – rekao je župan Stričak, dodavši da se Županija ponosi njima.

Matačić: Sva sreća da je koncert na baroknim večerima bio snimljen

Ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu Davor Matačić istaknuo je da kako učenici i profesori redovito osvajaju nagrade na najprestižnijim glazbenim natjecanjima.

- Sva sreća da je i taj koncert na Varaždinskim baroknim večerima bio snimljen i da je gospodin Vladimir Gotal Dodek uspio iz tog koncerta izvući snimku koja je nagrađena najprestižnijom diskografskom nagradom u Republici Hrvatskoj – kazao je Matačić.

Podsjetimo, riječ je o nosaču zvuka predstavljenom prošle godine, na posljednji dan održavanja 53. Varaždinskih baroknih večeri, koji sadrži snimku koncertne izvedbe povodom 25. obljetnice Varaždinske biskupije, održane 28. rujna 2022. godine u varaždinskoj katedrali, a izdan je u nakladi Vladimira Gotala iz udruge Aulos. Uz Mješoviti pjevački zbor „Chorus angelicus“ nastupili su orkestar Capella Savaria, Dječji zbor Glazbene škole u Varaždinu te solisti Ivana Lazar, Tia Pikija, Sonja Runje, Hugo Hymas , Franko Klisović, Emanuel Tomljenović, Grga Peroš i Krešimir Stražanac, a dirigent je bio maestro Anđelko Igrec.

 

Komentari