VUKOVARAŽDIN

Stričak primio pripadnike policijske postrojbe koji rijekom Dravom do Vukovara kreću čamcima

Objavljeno: 18.06.2021. 12:14

Zadnja izmjena: 18.06.2021. 12:15

Desetorica branitelja sljedećih će dana spojiti Varaždin i Vukovar. Naime, sutra će čamcima krenuti rijekom Dravom, od Donje Dubrave do Vukovara.

Na taj će simboličan način po 15. puta zaredom dodatno povezati dva grada. Sretan put te ugodan boravak u Vukovaru zaželio im je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak koji ih je primio u Županijskoj palači te se tom prigodom prisjetio i njihovog ratnog puta.

- Ovo splavarenje je zapravo nastavak prijateljstva s ljudima koji su 1991. godine branili Vukovar, a dobro znamo da su Vukovarcima prvi priskočili u pomoć policajci, tadašnji pripadnici PU varaždinske koji su u obrani grada ostali do posljednjeg dana. Upravo se u spomen na taj doprinos obrani Vukovara te  u spomen na sve žrtve – poginule, ranjene, zatočene, ove godine po 15. puta odvija spust Dravom, zvan VukoVaraždin. To je sada već lijepa tradicija, a osim što na taj način njegujemo uspomenu na doprinos naših policajaca obrani Vukovara, sudionici ovog spusta skreću pozornost na blagodati rijeke Drave koja je jednim dijelom i zaštićena – rekao je župan Stričak.

Komentari