prijedlog hns-a

Hoće li svi roditelji od sljedeće godine dobivati po 500 kuna pomoći za vrtić?

Od sljedeće jeseni bi svi roditelji koji imaju djecu u vrtiću trebali mjesečno dobiti voucher od nekoliko stotina kuna koji bi im trebao pomoći u plaćanju vrtića....

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.10.2022. 08:50

Zadnja izmjena: 18.10.2022. 09:31

Za iduću godinu inzistirat ćemo da se osigura pomoć građanima koji imaju djecu u vrtiću, najavio je saborski zastupnik HNS-a Predrag Štromar rekavši da bi ta pomoć trebala doći u obliku vouchera.

Kako smatra Štromar, vrtići su sve nedostupniji te općinama i gradovima predstavljaju sve veći trošak. Kako je rekao, vrtići polako prebacuju teret na građane jer ne mogu sami sa svojim proračunom omogućiti normalno funkcioniranje.

- Ideja je da od iduće jeseni svaki građanin za svoje dijete dobije voucher od 400 ili 500 kuna kojim će moći pokriti jedan dio troškova za vrtić. Time bi oni možda došli na nulu ili 100, 200 kuna. To bi bilo na mjesečbnoj bazi i to su ogromni novci, ali mi kada smo podržali ovu Vladu, u program je stavljena i ta odluka da će se do kraja mandata osigurati da vrtići budu dostupniji našim građanima - rekao je Štromar. 

 

Komentari