cjelokupni program na mobitelu

Student Marin Holi: "Izradio sam aplikaciju za Špancirfest, ali organizatori za to nisu imali sluha"

Objavljeno: 22.08.2016. 19:55

Zadnja izmjena: 23.08.2016. 11:29

Marin Holi studira elektrotehniku u Mariboru, a pošto je Varaždinac, dugogodišnji je posjetitelj Špancirfesta. Ove je godine Marin dobio ideju da dodatno promovira grad i predstavi Špancirfest još široj publici, pa je izradio aplikaciju za Android, sa cjelokupnim programom festivala. Ipak, zasmetalo mu je, kad za to nije dobio potporu organizatora, odnosno Marin tvrdi, da do njih s idejom nije mogao niti doći.

- Nažalost TZGV uopće nije bila zainteresirana za tako nešto. Aplikaciju sam im pokušao predstaviti u ranijoj fazi razvoja, uz napomenu da se može prilagoditi po njihovim uvjetima i željama, ali nakon više od 10 dana bez ikakvog pokušaja kontakta s njihove strane, aplikaciju sam izradio i objavio bez njih te sam je postavio na Google Store" - započinje svoju priču Marin.

Aplikacija, odnosno njena 6. verzija je "vani" malo više od tjedan dana, a Marin kaže kako je usavršena te da ne bi smjelo biti nikakvih poteškoća pri korištenju.

- Aplikacija sadrži osnovni program Špancirfesta i dodatne informacije, a dostupna je i bez internetske veze, što je idealno za strane goste. Nakon objavljivanja aplikacije, u roku od 3 dana bez ikakvih oglašavanja preuzeta je više od 50 puta što govori da interes publike za praćenjem programa na pametnim telefonima postoji. Pokušao sam ponovno kontaktirati TZGV, vezano uz tu istu aplikaciju, ali bez ikakvog uspjeha - objašnjava Marin.

Marin naglašava kako nije imao interes da zaradi od aplikacije, već je htio dodatno promovirati svoj grad i Špancirfefst. Koliko je aplikacija uspješna i korisna, možete odlučiti sami, preuzimanjem na  sljedećem linku:

>>Aplikacija je dostupna na engleskom, hrvatskom i slovenskom jeziku.

Komentari