lijepa gesta

Naši studenti donirali 100 tisuća kuna varaždinskoj bolnici

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 14.11.2020. 09:40

Zadnja izmjena: 14.11.2020. 09:52

Foto: ilustracija

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić te načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin uputili su Studentskom centru Varaždin Sveučilišta u Zagrebu i ravnatelju Nenadu Milijašu pisanu zamolbu za pomoć u vidu novčane donacije te smještaja i prehrane medicinskih sestara.

Studenti okupljeni u Odboru i u studentskim zborovima, zajedno s Upravom Studentskoga centra, pozitivno su i žurno reagirali na zamolbe. Nesebično su se odlučili odreći svojih sredstava i donirati 100 tisuća kuna, koja studentima pripadaju po Zakonu o obavljanju studentskih poslova (0,5 % naknade na neto zarade studenata preko Student servisa), za nabavku aparata i uređaja za terapiju visokim protokom kisika, perfuzora, infozomata i aspiratora. Prvotna je ideja bila da se nabavi respirator, međutim zaključak je da je druga oprema, koja pomaže i oslobađa respiratore za najteže bolesnike, trenutno najpotrebnija. Nabavljena oprema bit će u varaždinskoj bolnici i služit će za spašavanje ljudskih života, a nakon toga za edukaciju studenata sestrinstva Sveučilišta Sjever.

Studentski centar će besplatno smjestiti i ponuditi prehranu medicinskim sestrama koje su, zbog ove kritične situacije, mobilizirane iz drugih gradova.

Sveučilište u Zagrebu, a posebice njegovi studenti, ponovno su dokazali da su spremni pomoći, žrtvovati se i sudjelovati u prevladavanju ove teške epidemiološke situacije u kojoj smo se svi našli.

Komentari