komentar

Škvarić: Da suradnji s Reformistima, ali Čačić ima i novaca i brod i neka obilazi svijet

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 17.02.2022. 11:54

Zadnja izmjena: 17.02.2022. 12:49

Nakon što je predsjednik gradskog HNS-a Igor Klopotan u eTV studiju rekao kako je suradnja HNS-a i Reforimista ''nužna'', s ovom se tvrdnjom sada se složio i v.d. predsjednik njihove županijske organizacije Marijan Škvarić, kazavši kako su ''otvoreni za sve opcije''.

Prema Škvarićevim riječima, ''zajednički politički koncepti i ciljevi'' svih centrističkih opcija mogli bi se iskoristiti za korist svih građana.

- Da smo na prošlim parlamentarnim izborima svi mi išli pod jednom tom političkom platformom imali bi minimalno četiri saborska zastupnika. Sad HNS ima samo jednog i Reformisti drugog. Otvoreni smo za sve opcije - rekao je Škvarić te dodao kako se pritom mora poštivati HNS-ova snaga u broju načelnika i gradonačelnika.

"Da je centar išao zajedno, imali bismo četiri zastupnika"

'Ima novca, broj, neka uživa u mirovini'

I dok Škvarić ne odbacuje potencijalnu suradnju između njegove stranke i Reformista, s druge strane smatra kako bi se predsjednik Reformista Radimir Čačić koji je inače javno izrazio HNS-u dobrodošlicu u suradnju, ''zbog godina trebao povući iz politike''.

- Ja bih gospodinu Čačiću samo zaželio puno zdravlja jer osobi koja ima preko 70 godina treba prije svega zdravlje. Želio bih mu da u tim godinama malo više uživa u slobodi kao umirovljenik jer ipak ima i puno novaca u tom dijelu, ima brod, bilo bi dobro da punim jedrima malo obilazi svijet, a da cijelu političku scenu pusti novim ljudima, novim idejama, novim sadržajima koji su adekvatniji u ovom dijelu - rekao je Škvarić te dodaje kako ''Čačić nema više nikakvog političkog utjecaja''.

 

Čačić: HNS je prošao katarzu i dobrodošao je u suradnju kad god hoće

 

Klopotan: Koalicija HNS-a i Reformista je nužna

 

Komentari