u dvorani gospodarske škole

Sutra kreće cijepljenje u dvorani, Bosilj: Puno pacijenata odbija cjepivo Astra Zenece

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 08.04.2021. 13:49

Zadnja izmjena: 08.04.2021. 13:52

Foto: Dino Možek

Liječnici obiteljske medicine proteklih su dana kontaktirali građane starije od 65 godina te ih pozvali na cijepljenje koje će početi sutra u 8 sati u dvorani Gospodarske škole Varaždin.

Sutra se cijepe isključivo osobe koje su pozvane. Ulica koja vodi prema Gospodarskoj školi će biti zatvorena, no pacijentima je na raspolaganju 300 parkirnih mjesta u podzemnoj garaži obližnjeg trgovačkog centra. 

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Marin Bosilj uputio je apel građanima da se prijave za cijepljenje putem platforma ''cijepise.zdravlje.hr''. - To nam je jako bitno jer je platforma za našu županiju jako slabo popunjena. Uskoro ćemo dobiti više cjepiva i krenut će se prema trećoj fazi gdje će biti i procjepljivanje radno aktivnog stanovništva i puno je bolja varijanta da se oni pozivaju kroz platformu - rekao je Bosilj. 

Što se pak tiče sutrašnjeg cijepljenja, Bosilj navodi kako puno ljudi odbija cjepivo Astra Zenece. - Svaki treći pacijent pristaje da će se odazvati na cijepljenje tako da ne možemo predvidjeti odaziv. Ipak, resursi su pripremljeni za više od 1000 osoba - rekao je Bosilj. 

 

Komentari