Sutra počinju 7. Dani okusa varaždinskog kraja, a ove godine u ovu manifestaciju uključilo se čak 15 restorana s područja naše županije.
Gastronomija je jedan od 'mamaca' dolaska u Varaždinsku županiju, a naši okusi su autohtoni i drugačiji, smatra direktor TZ Varaždinske županije Goran Mališ. Naša županija, uz Vukovarsko-srijemsku, među začetnicima je ove manifestacije koja se kroz godine proširila na nacionalnu razinu te 12 županija.
- Od petka, 8. ožujka, baš prikladno za Dan žena, pa do 17. ožujka, u ovih 15 restorana očekuju vas slijedovi od tri jela, predjelo, glavno jelo i desert, po vrlo prigodnim cijenama negdje od 17 do 23 eura, a negdje dobijete i čašu vina uz to - objasnio je nedavno u našem eTV studiju.
Restorani koriste domaće namirnice kako bi dočarali autohtonu gastronomiju, dodaje Mališ. Organizator manifestacije „Dani okusa varaždinskog kraja“ je tvrtka Vall 042, a partner Turistička zajednica Varaždinske županije.
Ove godine u Danima okusa varaždinskoga kraja sudjeluju: restoran Arabela, restoran August, restoran Bedem, restoran Garestin, seosko domaćinstvo Grešna pilnica, hotel Minerva, restoran i zalogajnica Šanjek, hotel Trakošćan, hotel Varaždin, restoran Verglec, restoran Vila Toplissa, restoran Zlatne gorice, restoran Žmah, kavana Grofica Marica i bistro Familija. Cijelu ponudu možete vidjeti ovdje.
Komentari