razgovarali smo s mladencima

ŠOK, STRES I NEVJERICA Marina i Bojana morale su odgoditi najvažniji datum

Korona virus promijenio nam je iz temelja način života, a sve ono što smo smatrali normalnim, trenutno ne postoji. Djeca prate nastavu preko televizije, otkazani su koncerti, predstave, zatvoreni su kafići, a po novome ne smijemo napuštati ni mjesto prebivališta, odnosno boravišta...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 29.03.2020. 08:47

Zadnja izmjena: 29.03.2020. 08:56

Foto: Ilustracija

Korona virus promijenio nam je iz temelja način života, a sve ono što smo smatrali normalnim, trenutno ne postoji. Djeca prate nastavu preko televizije, otkazani su koncerti, predstave, zatvoreni su kafići, a po novome ne smijemo napuštati ni mjesto prebivališta, odnosno boravišta. 

Naravno, otkazana su i sve druga okupljanja i događanja, a koronavirus je zadao glavobolje i budućim mladencima koji su morali otkazati ili odgoditi vjenčanje, i to nakon dugih priprema za najvažniji datum. Restoran, bend, cvijeće, fotograf, snimatelj... -  sve je već bilo usklađeno i pripremljeno, a onda...

Kako to izgleda kada zbog više sile moraš otkazati ili odgoditi svoje vjenčanje ispričala nam je Marina iz Ludbrega koja je pred oltar trebala stati 1.svibnja, no ona i zaručnik su na kraju sve pomaknuli za isti datum, ali sljedeće godine. 

- Shvatili smo da nema opcije da ove godine uskladimo i bend i salu, a da ne kompliciramo i nama i gostima. S obzirom da smo dio pozivnica podijelili, odlučili smo samo pomaknuti datum na sljedeću godinu, te imali smo sreće da su slobodni i bend i sala - ispričala nam je Marina, koja je na taj način uspjela prolongirati i sve ostalo: cvijeće, rasvjetu, šminku, frizuru, fotografa, vjenčanicu... I tako, iako je fešta prvotno bila planirala s 200 uzvanika, Marina i Dino će ipak sudbonosno da reći pred matičarem, odnosno samo s kumovima.

Bojana i Jurica: "Zdravlje je ipak najvažnije"

U travnju su se trebali vjenčati Bojana i Jurica, no oni su imali sreće te našli slobodan termin u rujnu. - Stres je bio veliki i u strci nismo ni shvaćali da se to dešava. Imali smo sreće da nam je sve ostalo isto, a pohvalno je to što svi svi bilo vrlo susretljivi i maksimalno su nam se svi prilagoditi - ispričala nam je Bojana. Kako dodaje, postoji određeno razočaranje zbog cijele situacije jer su se ipak za to pripremali godinu dana, no ističu - zdravlje je ipak važnije od svega.

U problemu i glazbeni sastavi

Novonastalom situacijom pogođeni su i glazbeni sastavi koji su ostali bez gaža bukiranih za travanj, a kako sada stoje stvari, i onih bukiranih u svibnju, iako su im termini već gotovo popunjeni i za sljedeću godinu. Tomislav iz glazbenog sastava "Lajk" ispričao nam je kako to izgleda kada se naprasno svi planovi počnu mijenjati. - Svadbe su nam počeli otkazivati i odgađati početkom prošlog tjedna jer su mladenci uvidjeli da situacija ne ide na bolje nego se donose samo restriktivnije mjere – rekao je Tomislav i dodao kako se svadbe ipak ne otkazuju,  već svi traže i dogovaraju prve slobodne termine. - Sada su postali popularni termini dani prije praznika ili blagdana jer je petkom i subotom sve zauzeto – rekao je Tomislav. 

 

Sve zakazano u travnju i svibnju je - odgođeno

Svakako jedan od glavnih sudionika svake svadbene svečanosti su fotografi koji bilježe najljepše uspomene mladenaca, a situacijom su pogođeni i oni. Kako nam je rekao Darko Vurušić iz Foto DaVu Weddings, za travanj i svibanj propali su mu svi dogovoreni poslovi. - Ja sam uvijek optimističan i tako vjerujem da će se ovaj cijela situacija smiriti za par tjedana, no mogu reći da mi kao firma možemo podnijeti ove odgode, a sretni smo jer nam nitko od mladenaca nije otkazao već samo odgodio pa ćemo tako sve nadoknaditi na jesen - rekao nam je Darko. 

 

Komentari