muke zbog covida

Domaće svadbene sale i bendovi očajavaju: "Sve je pod upitnikom!"

Za komentar smo pitali direktoricu restorana ''Fontana'' Ružicu Crnković koja nam je rekla kako su u travnju već sve svadbe odgođene, ali da se mladenci ipak nadaju da će nešto biti u...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 14.03.2021. 07:49

Zadnja izmjena: 14.03.2021. 08:04

Foto: ilustracija

Cijela 2020. godina za mladence je bila vrlo neizvjesna, no čini se kako će ova godina biti još neizvjesnija. Polovica je ožujka, aktualne mjere su se produžile do kraja mjeseca, a naznaka o njihovom popuštanju nema ni na vidiku.

Nakon korizme mladenci su rezervirali sale za vjenčanja, a mnogima od njih 2021. je alternativan datum jer su zbog pandemije morali odustati od prvotnog datuma. Prema svemu sudeći, neki će morati odustati opet. U takvoj situaciji našla se i Nikolina koja se udati trebala prvi put u studenom prošle godine, zatim je odgodila za travanj 2021.

- Restorani i kafići možda će biti otvoreni u travnju, no bojim se da će veća okupljanja i dalje biti zabranjena. Ako ne dozvole okupljanja do barem 100 ljudi, opet ćemo odgoditi. Moj zaručnik i ja smo dugo zajedno, imamo veliku obitelj i puno prijatelja s kojima bi htjeli proslaviti - ispričala nam je Nikolina i dodaje kako je s obzirom na sve teško imati osjećaj sreće i zadovoljstva kakav obično imaju sve mladenke.

No, probleme nemaju samo mladence već i bendovi. Nakon što su prošlu godinu odradili sve polovično, pitanje je kakva će biti 2021. po pitanja nastupa. - Ove godine bi trebali odraditi puno svadbi koje su prebačene sa prošle plus svadbe dogovorene za 2021. Otkazana za sad nije ni jedna, samo se kao i prošle godine počelo svadbe prebacivati na 2022. Iza korizme bi trebali početi svirati svadbe, mladenci se nadaju da budu mjere popustile i da budu bar s minimalnim brojem gostiju imati svadbu, no po svemu sudeći - od svega neće biti ništa - ispričao nam je Tomislav iz benda ''Lajk''.

''Ne očekujem ništa''

Za komentar smo pitali direktoricu restorana ''Fontana'' Ružicu Crnković koja nam je rekla kako su u travnju već sve svadbe odgođene, ali da se mladenci ipak nadaju da će nešto biti u svibnju. - I ako bude nešto u svibnju, pitanje je koliko će biti ljudi dozvoljeno. Od ove godine ne očekujem ništa, eventualno možda u ljetnim mjesecima, ali se bojim da će se na jesen opet sve vratiti na isto - požalila nam se gđa. Crnković.

Komentari