ulaganja i razvoj

Foto - Svečana sjednica Općine Gornji Kneginec: 'Naša zona danas razvija cijeli kraj'

"U šest mjeseci 60.000 kvadrata dali smo u ruke investitorima za izgradnju proizvodnih pogona. Poduzetnička zona je nadišla granice naše općine i zapošljavamo i izvan općine", rekao je Kaniški...
Objavljeno: 21.07.2021. 20:55

Zadnja izmjena: 21.07.2021. 21:39

Foto: Luka Šalamun

Povodom Dana Općine Gornji Kneginec i blagdana sv. Marije Magdalene održana je svečana sjednica Općinskog vijeća.

Bila je to prilika da načelnik Općine Gornji Kneginec Goran Kaniški podsjeti na projekte koji se provode u općini ali i najavi nove. Jedan od svakako najznačajnijih događaja u proteklih godinu dana je dolazak tvornice Argeta u kneginečku Poduzetničku zonu. Naglasio je to Goran Kaniški, ali i najavio daljnja ulaganja.

-  Nedavno smo prodali još dvije parcele gdje će također biti organizirana proizvodnja. U šest mjeseci 60.000 kvadrata dali smo u ruke investitorima za izgradnju proizvodnih pogona. Poduzetnička zona je nadišla granice naše općine i zapošljavamo i izvan općine. U Zoni je otvoreno do sada oko 180 radnih mjesta. Tako ćemo pomoći ćemo da se tržište radne snage u Varaždinskoj županiji i dalje razvija - rekao je načelnik.

Načelnik Općine Gornji Kneginec Goran Kaniški

Društvene investicije

Druga velika investicija koja je u tijeku je izgradnja solarne elektrane 4 MW na području 6 hektara bivšeg odlagališta otpada. Cijeli taj prostor time će biti trajno saniran i revitaliziran.

- Vatrogasni dom je pred otvorenjem, a investicija je to od šest milijuna kuna. Bivši objekt dječjeg vrtića kod crkve prenamijenit će se za udruge a kreće i izgradnja Kneginečkog trga vrijednosti 5,5 milijuna kuna. Tu su i dva kružna toga na području općine, a aglomeracija je također pri kraju - zaključio je Kaniški.

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak

Sjednici nazočio i župan Stričak

Među uzvanicima na svečanoj sjednici bili su i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, saborska zastupnica Nadica Dreven budinski, predsjednik Skupštine Varaždinske županije Josip Križanić te načelnici i gradonačelnici općina i gradova s područja Varaždinske županije.

Komentari