odgovor iz grada

Grad Varaždin o problemu parkinga: Nismo obavješteni o rampi, uputili smo dopis Sveučilištu Sjever

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 30.10.2022. 08:40

Zadnja izmjena: 30.10.2022. 08:40

Kako su nas izvijestili stanari, ali i studenti, ovih dana u POS naselju Jalkovečka ulica Varaždin dolazi do, kako kažu, neizdržive gužve oko parkiranja.

Stanari problem vide u Sveučilištu Sjever te tvrde kako su oni zapravo ogradili javna parkirališna mjesta sa dvije rampe. 

- Objašnjenje Sveučilišta je da su ogradili mjesta za svoje djelatnike. Na fotografijama koje su snimljene u vrijeme najveće gužve vidi se da je na zatvorenim parkirališnim mjestima parkirano max 10 automobila dok se studenti moraju snalaziti kako znaju i umiju, pa parkiraju poprijeko ili oko stambenih zgrada gdje nastaju sukobi sa stanarima - rekli su stanari.

Sa ovim upitom obratili smo se Gradu Varaždinu iz kojeg odgovaraju kako je sporna površina na kojoj je postavljena rampa u vlasništvu Grada Varaždina, no kako je koristi i u posjedu ima Sveučilište Sjever koje također određuje režim parkiranja.

- Grad Varaždin nije obaviješten o postavljanju rampe na parkirališni prostor, niti je za postavljanje zatražena suglasnost. S obzirom na novonastalu situaciju i probleme s kojima su suočeni stanari, studenti i korisnici Sveučilišta Sjever, gradonačelnik Grada Varaždina uputio je dopis rektoru Sveučilišta Sjever u kojem traži rješenje problema, a koje će zadovoljiti potrebe Sveučilišta Sjever kao i stanara POS naselja - odgovaraju iz Grada Varaždina.

Komentari