potpisivanje sporazuma

Sveučilište Sjever će surađivati s FINOM, evo o čemu se radi

Objavljeno: 14.03.2022. 08:52

Zadnja izmjena: 14.03.2022. 08:52

Ovog utorka će se u Sveučilišnom centru Koprivnica održati potpisivanje Sporazuma o suradnji  između Sveučilišta Sjever i FINE (Financijske agencije).

Cilj potpisivanja suradnje je ostvarenje dugoročne suradnje i prijenosa znanja i tehnologija na području IT industrije kroz nastavni proces te integraciju studenata na tržište rada kroz angažman putem studentskog servisa. Potpisivanjem ove suradnje studenti Sveučilište Sjever će dobiti priliku iskusiti teoriju u praksi.

Fina već neko vrijeme surađuje sa Sveučilištima i Veleučilištima koja imaju tehničke/IT smjerove te studentima pruža mogućnost stipendiranja, mentoriranja i u konačnici zaposlenja ili putem studentskog ugovora ili kasnije i za stalno.

Finini razvojni centri su zamišljeni kao središnje lokalne točke okupljanja IT sektora, odnosno mjesta koja povezuju znanstvenu zajednicu i poslovni sektor, te stimuliraju i generiraju razvoj inovativnih ideja. Osnivaju se na lokacijama gdje postoje ili djeluju učilišta koja obrazuju IT stručnjake.

Komentari