razvoj događaja

Milković pokleknuo: Stanari možda mogu odahnuti, ali studenti se moraju snaći

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 05.11.2022. 09:31

Zadnja izmjena: 05.11.2022. 16:43

Do sada smo već više puta pisali o problemu parkinga kod Sveučilišta Sjever, odnosno o tome kako stanari i studenti problem vide u Sveučilištu Sjever te tvrde kako su oni ogradili javna parkirališna mjesta sa dvije rampe.

Dopis kojim se traže rješenje im je i uputio Grad Varaždin, no Sveučilište se dosad nije službeno oglašavalo. Ipak, na službenim web stranicama postavili su obavijest za studente u kojem se studenti mole da na nastavu dolaze javnim prijevozom, a ukoliko nisu u mogućnosti, mole ih da ne koriste parkirni prostor okolnog stambenog naselja.

-  Sveučilište Sjever nije u obavezi osiguravanja parkirnih mjesta za studente (niti u RH postoji visokoobrazovna ustanova koja ima osiguran besplatan parking za studente). Djelatnici Sveučilišta Sjever imaju određena prava, u koja svakako spada i pravo besplatnog parkiranja tijekom boravka na radnom mjestu - poručuju u obavijesti te dodaju kako će podizna rampa biti van funkcije u popodnevnom periodu i kroz dane vikenda/blagdana.

Podsjetimo, nedavno smo kontaktirali smo i rektora Sveučilišta Sjever Marina Milkovića koji navedeni dopis nije komentirao, ali je rekao da ne razumije zašto mediji pišu o 'rampi u tuđem dvorištu'. Savjetovao nam je da 'nađemo pametniju temu', a što se rampe tiče, tvrdi kako je parking iza postavljene rampe uvijek ispunjeni te da u tome ne vidi problem.

'Rektore, ponašajte se kao gost i akademski građanin'

Nakon što smo objavili reakciju rektora, primili smo mail stanara iz Jalkovečke ulice koji traže uklanjanje rampe, jer kako pišu, do sada nisu  vidjeli dokument na temelju kojeg su se one i postavile. - Za kraj ne želimo uopće komentirati određenu osobu i gledanja, u tuđe dvorište. Samo ćemo reći, gospodine rektore, vi ste došli u goste u naš kvart pa se tako i ponašajte, kao akademski građanin - poručuju.