europski projekt

Foto - U sklopu projekta TalentMagnet održana radionica i revija

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 30.09.2022. 09:53

Zadnja izmjena: 30.09.2022. 13:26

Danas se u sklopu TalentMagnet projekta održala radionica i revija koju su organizirali Razvojna agencija Sjever – DAN d.o.o., Tekstilno-tehnološki fakultet - Sveučilište u Zagrebu (Studijska jedinica Varaždin) i Studentski centar Varaždin.

Nastavno na protekle aktivnosti koje su odrađene sa korisnicima na projektu, u daljnjem dijelu projektnog ciklusa provode se pilotne aktivnosti (edukativne, revijalne, sportske, itd.) kojima se žele mlade i talentirane osobe zadržati u gradu, te primjerima dobre prakse privući mlade i talentirane koje nisu iz Varaždina da dođu i pridonose boljitku našeg grada.

- Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti koje se provode u sklopu projekta. Imali smo koncerte u P4, edukaciju u POU, a trenutno smo na modnoj rviji koja se organizira za mlade. Cjelokupni smisao ovog projekta je da se zadrže mladi na ovom području jer postoji problematika odlaska mladih, a cilj projekta u kojem sudjeluju i države s područja Dunava je da mladih ostanu - rekao je Željko Bedeković, predsjednik Uprave Sjever DAN-a.

Događaju je prisustvao i gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj.

- Posebno me dojmila rečenica da je sudionicima jedan od ciljeva zadržavanja mladih i talentiranih osoba. Došao sam da dam punu podršku projektu jer ova gradska vlast ima istu želju i ideju kao i sudionici ovog projekt - rekao je Bosilj.

Komentari