2020. bi trebalo biti gotovo

Sljedeće godine kreće dogradnja Tehnološkog parka s novih 4.040 m2: ''Neki muku muče s investicijama, a mi nemamo prostora''

Danas se u Tech Parku održalo predstavljanje novih 4.040 m2 TechParka za 2020. godinu u multimedijskoj dvorani. Samoj prezentaciji se priključio i gradonačelnik Ivan Čehok sa svojom zamjenicom Sandrom Malenicom te suradnicima.
Objavljeno: 09.10.2018. 11:55

Zadnja izmjena: 09.10.2018. 12:01

Danas se u Tech Parku održalo predstavljanje novih 4.040 m2 TechParka za 2020. godinu u multimedijskoj dvorani. Samoj prezentaciji se priključio i gradonačelnik Ivan Čehok sa svojom zamjenicom Sandrom Malenicom te suradnicima.

Izgradnja kreće u prvom mjesecu 2019. godine, najkasnije u drugom, a projekt je financiran iz Europske Unije sa 6 i pol milijuna kuna, dok je cjeloukupni iznos 10 milijuna kuna, te opremanje 3 milijuna kuna. Proširenje će biti preko 4000 kvadrata i predviđen je smještaj za oko 45 tvrtki, što znači da će biti od 250 do 300 zaposlenika. Završetak je predviđen u sedmom mjesecu 2020. godine, te kako kaže Direktor Karlo Kukec, to su realni rokovi. 

- Ovaj event danas je priprema za popunjavanje novih tvrtki koje će se useliti, kako će izgradnja biti u tijeku, tako će i poduzetnici imati priliku svoje urede namještati, opremati u samoj fazi izgradnje. Trenutno je ovdje 40 tvrtki, samo što su to manje tvrtke, a u proširenoj verziji će biti i nešto veće tvrtke. Dobrodošle su IT tvrtke, dakle oni koji se bave informacijskim tehnologijama i srodnim područjima - rekao je direktor Tehnološkog parka Karlo Kukec.

- Imamo puno tvrtki koje zanima daljnje širenje Tehnološkog parka tako da i tih novih 4 tisuća kvadrata koje ćemo dograditi je praktički već popunjeno. Za razliku od ostatka Hrvatske koja muku muči s investicijama, mi nemamo dovoljno prostora - izjavio je gradonačelnik Ivan Čehok te nastavio... 

- Ovdje je inkubiralo ukupno 700 mladih inžinjera što je ogroman broj za grad Varaždin. To je ono što nama treba, a to je promjena industrijske strukture. Zato smo išli i u ovaj drugi projekt koji je važan, a to je optička mreža za cijeli grad jer želimo da i tvrtke od dvoje ili troje ljudi mogu raditi od kuće. Ono što nažalost nemamo, to je podrška županije, dok se Varaždinska županija bavi fasadama, mi ulažemo u infrastrukturu mozga. Trebali bi se svi uključiti u razvijanje tehnoloških industrija općenito - zaključio je Čehok.

Komentari