nove mjere na snazi

Tko sve može ući u Hrvatsku i s kojim potvrdama?

Kako je izvijestio Božinmović, za ulazak u RH priznavat će se i brzi antigenski testovi, koje međusobno priznaju države članice EU.
Objavljeno: 01.04.2021. 08:27

Zadnja izmjena: 01.04.2021. 08:32

Kao što smo već izvijestili, na nacionalnoj razini donesene su četiri odluke, odnosno smjere za sprječavanje širenja korona virusa, a najviše promjena tiče se odluke oko prelaska granice. 

Kako je izvijestio Božinmović, za ulazak u RH priznavat će se i brzi antigenski testovi, koje međusobno priznaju države članice EU. -Također, moći će se ući i s potvrdom o cijepljenju ili potvrdom o preboljeloj bolesti COVID-19 koja će važiti 180 dana, a ne 90 kao prije. Uređen je prijelaz granice zbog turizma, u izuzetke za prijelaz granice uvršteni su i digitalni nomadi i djeca do sedam godina ako su s roditeljima ili skrbnicima koji posjeduju negativan test ili potvrdu o cijepljenju ili preboljeloj bolesti, a za prelazak preko granice neće morati imati negativan test - kazao je Božinović. 

Što se tiče ostalih novih mjera na nacionalnoj razini, zabranjeni su treninzi u zatvorenim prostorima, osim za vrhunske sportaše, te je uvedena zabrana rada dječjih igraonica i radionica također u zatvorenom. Teretane i bazeni zasad ostaju otvoreni.
 

Komentari