aktualna tema

PRECIZNI PODACI Evo iz kojih mjesta dolaze djeca koja treniraju u NK Varaždinu

Većinom glasova na jučerašnjoj se sjednici Županijske skupštine prihvatio Prijedlog odluke o projektu „Nogometna akademija“, odnosno financiranja Nogometne akademije NK Varaždina u trogodišnjem razdoblju, no to ne znači da će do financiranja zaista doći...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 07.02.2019. 09:05

Zadnja izmjena: 07.02.2019. 10:52

Većinom glasova na jučerašnjoj se sjednici Županijske skupštine prihvatio Prijedlog odluke o projektu „Nogometna akademija“, odnosno financiranja Nogometne akademije NK Varaždina u trogodišnjem razdoblju, no to ne znači da će do financiranja zaista doći...

Kako stoji u obrazloženju spomenute odluke, čijem je prihvaćanju prethodila žustra rasprava, sufinanciranje bi se trebalo bazirati na financijskoj snazi izvornih prihoda proračuna za prethodnu godinu. To ipak ne znači da će do financiranja zaista doći, jer JLS-ovi bi koncept koji je predložila Županija trebali prihvatiti na svojim vijećima uz prethodnu javnu raspravu, nakon čega bi se potpisao zajednički sporazum. Uz pretpostavku da Grad Varaždin prema istom sporazumu za Akademiju izdvoji milijun kuna, svi gradovi i općine sufinancirali bi dodatnih milijun kuna uz udio Varaždinske županije od 260.000 kuna.

Oporba se spomenutom modelu usprotivila (HNS, SDP, Živi zid), a župan Čačić bio vrlo kritičan prema sastanku koji su u Ljubešćici održali HDZ-ovi načelnici sa Zlatkom Dalićem. Još kritičnije, očekivano, aludirao je na sastanak HDZ-ovih i HNS-ovih čelnika: „U javnosti je sve dobilo prizuk 'Čačić ucjenjuje općine da sufinanciraju Akademiju'. Dajte, molim vas, Čačić je najsretniji da on ne daje ništa. Imamo gdje trošiti novce, ali da mi više nitko nije rekao, ni iz kluba ni Dalić, da mi nismo htjeli dati novce. Htjeli smo, osigurali ih, proveli javnu raspravu i donijet ćemo odluku, ali platiti nećemo ništa dok mi oni koji su se sastajali po krčmama i goricama ne donesu model“, rekao je Čačić.

Predsjednik Skupštine Alen Runac nadovezao se kako o sportu raspravljaju „ljudi koji su igrali graničara u školi ili narkomani“, kazavši kako Nogometnu akademiju NK Varaždina valja shvaćati kao svojevrstan centar izvrsnosti i investiciju: „Znate li koliko maloj sredini poput Nedjeljanca znači novac od svakog transfera Marka Roga? Još bih htio reći jednu stvar, vama župane: razgovor s Dalićem u Ljubešćici potpuno je nešto drugačije od razgovora poslije s HNS-om o projektnoj suradnji. Sastanak s Dalićem bio je predavanje zašto da se podrži taj projekt, molim da se to razsjani“, zaključio je Runac.

Odlučili smo provjeriti iz kojih sve gradova i općina djeca treniraju u NK Varaždinu (Nogometnoj akademiji) te objavljujemo podatke koje su nam dostavili iz kluba:

POLAZNICI AKADEMIJE U SEZONI 2018/19.

  • VARAŽDIN - 127 polaznika 
  • SRAČINEC, MARUŠEVEC -  svako mjesto po 9 polaznika
  • NEDELJANEC - 7 polaznika 
  • NOVI MAROF - 8 polaznika
  • TRNOVEC, KNEGINEC - svako mjesto po 6 polaznika
  • V. TOPLICE,VIDOVEC, KUĆAN GORNJI I DONJI -  svako mjesto po 5 polaznika
  • JALŽABET, SV. ILIJA, TURČIN - svako mjesto po 4 polaznika
  • PETRIJANEC, IVANEC - svako mjesto po 3 polaznika
  • CESTICA, BREZNICA, NOVA VES, PODRUTE, LEPOGLAVA, VINICA, LJUBEŠĆICA - svako mjesto po 2 polaznika
  • BUDINŠĆINA, ŠTEFANEC, VISOKO I DR. - po jedan polaznik

IZLAZNA GENERACIJA JUNIORA ROĐENIH 2000.godine.

VARAŽDIN - 1 junior

TRNOVEC,. NEDELJANEC, SRAČINEC, NOVI MAROF - 2 juniora

ŠTEFANEC, V. TOPLICE, NOVA VES, CESTICA, KUČAN, MARUŠEVEC - 1 iz junior svakog mjesta

MEĐIMURJE - 3 juniora

STRANAC - 1 junior

Komentari