NOVA ŠKOLSKA GODINA

Tomislav Paljak pojasnio epidemiološka pravila uoči početka nove školske godine

Objavljeno: 24.08.2021. 09:01

Zadnja izmjena: 24.08.2021. 09:01

Foto: Arhiva

Državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Tomislav Paljak u emisiji N1 Studio govorio je o pravilima koja će vrijediti u novoj školskoj godini.

Tomislav Paljak je tijekom gostovanja u emisiji N1 najavio skorašnji povratak nastave uživo u razrede, a s obzirom na razvoj epidemioloških uvjeta i mjera naknadno će se donositi odluke u skladu sa situacijom. U višim razredima i srednjim školama i dalje će obavezno biti nošenje maski, odjeli se neće smijeti miješati, a vrijedit će i posebna pravila u školskom prijevozu. 

- Razmišljamo da neke od tih mjera ublažimo. Ako će situacija biti loša ili kakva je bila prije, ostat će mjere kakve su bile prošle godine, a razmatra se opcija da se veće ovlasti daju školama, dok će Ministarstvo i dalje davati preporuke. Isto tako, roditelji odlučuju hoće li malodobnu djecu cijepiti ili ne - rekao je Paljak te dodao kako Ministarstvo ne isključuje mogućnost cijepljenja djece po školama, ali kako to u ovom trenutku nije prioritet jer, kako navodi, zasad nema potrebe da se škole pretvaraju u cjepilišta.

Komentari