Top Hill Nest

Foto - Cestica se promeće u vrata turizma: Ovoj kući ne mogu odoljeti Nijemci, Belgijanci ni Danci

Vlasnica je rekla kako podršku dobiva i od strane Varaždinske županije, od koje su već petu godinu u nizu dobili poticaj. Otkrila nam je kako u budućnosti žele investirati u bicikle za goste te u vanjsko kino kao i u grijanje bazena...
Objavljeno: 08.06.2023. 08:49

Zadnja izmjena: 08.06.2023. 09:12

Foto: Boris Matijašec

Pogranična Općina Cestica, kao što smo već pisali, kroz koju godišnje prođe oko tri milijuna ljudi, polako se, uz mnogo privatne inicijative i ono što poduzima Općina, promeće u vrata turizma u Varaždinskoj županiji. Dokaz tomu je i kuća za odmor Top Hill Nest kojoj, primjerice, ne mogu odolijeti Nijemci, Belgijanci i Danci.

Vlasnica imanja Jasminka Novosel nam je pojasnila kako je na ovom posjedu još 1978. godine izgrađena vikendica koju su koristili isključivo kada se išlo nešto raditi. Samu vikendicu su preuredili te su 2019. godine počeli s iznajmljivanjem.

- U to vrijeme je kontinentalni turizam bio u začecima, to je bilo 2018. kada smo počeli rušiti dijelove koji nam nisu trebali i izgradili smo bazen. Svi su nas pitali jesmo li ludi, tko će doći u Falinić Breg, nitko nije za to čuo. Međutim, mi smo mislili da to ima potencijala, imali smo sliku u glavi kako bismo to sve osmislili. Išli smo za tim da imamo dva objekta, kako bismo napravili neke zajedničke sadržaje za goste, a kade žele biti sami, mogu se povući u svoju kuću. Svaka kuća ima svoj roštilj i svoju terasu, a opet je tu zajedničko polivalentno igralište za nogomet, košarku, odbojku, zatim bazen i jacuzzi. Ove godine je dolje napravljena sauna i vinski podrum kao dodatni sadržaj - rekla je vlasnica.

Nijemci, Belgijanci, Danci

Ispričala nam je također kako su već mnogobrojni turisti iz inozemstva posjetili njezin posjed. Kazala je kako najveći dio turista dolazi iz sjevernijih zemalja Europe, pa je tako već ugostila turiste iz Njemačke, Belgije i Danske. Jedan od razloga velikog broja posjetitelja su između ostalog sami spomenuti sadržaji koje ova destinacija pruža.

- Bazen je dimenzije 8x4 metara, igralište je veličine od nekih 160 kvadrata gdje je jedan koš, dva mala gola, mreža za odbojku koju se može spustit i koristit za tenis, pokraj čega je postavljen i reflektor kako bi se moglo igrati i noću. Imamo jacuzzi u kojem je voda uvijek grijana na 38 stupnjeva, kao i saunu koja je kapaciteta do nekih sedam osoba. Vinski podrum smo napravili iz razloga jer gosti žele kušati naše proizvode, pa smo tako organizirali domaća vina i domaće sireve putem lokalnih OPG-ova, a svakog gosta dočekamo sa personaliziranom etiketom - objasnila je gospođa Novosel.

'Ne fali nič'

Vlasnica je rekla kako podršku dobiva i od strane Varaždinske županije, od koje su već petu godinu u nizu dobili poticaj. Otkrila nam je kako u budućnosti žele investirati u bicikle za goste te u vanjsko kino kao i u grijanje bazena. Za kraj nam je rekla kako se u blizini posjeda nalaze dućan, restoran, bankomat, pošta i ljekarna te kaže da u mjestu Falinić Breg, u doslovnom smislu "ne fali nič".

Komentari