veliki projekt

FOTO: Kreću radovi na skupu zgrada u sklopu bolnice u Toplicama, potpisan ugovor s izvođačem

Danas se u Varaždinskim Toplicama održalo potpisivanje ugovora o izvođenju radova na energetskoj obnovi na projektu obnove skupa zgrada Terme, Konstantinov dom, Hidroterapija i Konstantinova kupelj.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 14.01.2020. 12:42

Zadnja izmjena: 14.01.2020. 13:42

Foto: Dario Jurčević

Danas se u Varaždinskim Toplicama održalo potpisivanje ugovora o izvođenju radova na energetskoj obnovi na projektu obnove skupa zgrada Terme, Konstantinov dom, Hidroterapija, Konstantinova kupelj i Lovrina kupelj.

Za izvođača radova odabrana je tvrtka Radnik d.d iz Križevaca, a ugovor je potpisao ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Denis Kovačić s Mirkom Habijancem, predsjednikom Uprave spomenute tvrtke. Ukupna vrijednost ugovora o izvođenju radova je nešto više od 44 milijuna kuna, od čega se 35,8 milijuna odnosi na skup zgrada Terme, Konstantinov dom, Hidroterapija i Konstantinova kupelj, a 8,4 milijuna kuna na Lovrinu kupelj.

Radovi se izvode u sklopu EU projekta energetske obnove. Ukupna vrijednost projekta energetske obnove skupa zgrada Terme, Konstantinov dom, Hidroterapija i Konstantinova kupelj je nešto više od 42 milijuna kuna, od čega se iz Europskog fonda financira 21,5 milijun kuna, a preostalih 20,6 milijuna osigurat će bolnica. Ukupna vrijednost projekta energetske obnove zgrade Lovrine kupelji iznosi 8,3 milijuna kuna, od čega se 4,1 milijun financira iz EU fonda, dok će 4,1 milijun kuna izdvojiti bolnica. 

- Očekujemo i podršku Vlade koja je za sada izostala za domicilnu komponentnu, ali na to imamo pravo i vjerujemo da će to biti realizirano. Sutra pak očekujemo otvaranje ponuda za potpuno novi objekt, spinalni centar, koji će biti okvirno 110 milijuna kuna - rekao je između ostalog župan Radimir Čačić koji je također prisustvovao potpisivanju ugovora. 

 

Komentari