vremenska prognoza

Toplinski val je iza nas, danas stiže velika promjena vremena, upaljen meteoalarm

Za danas popodne, prema podacima iz DHMZ-a, meteorolozi najavljuju maksimalne temperature do 26 stupnja, a nakon 17 sati očekuje se naoblaka uz kišu i grmljavinu u večernjim satima...
Objavljeno: 28.08.2023. 09:05

Zadnja izmjena: 28.08.2023. 09:36

Kako su već ranije najavljivali meteorolozi, današnjim blagim zahlađenjem i kasnijom velikom promjenom vremenske prognoze došao je kraj posljednjem toplinskom valu.

Naime, za danas popodne, prema podacima iz Državnog hidrometeorološkog zavoda, meteorolozi najavljuju maksimalne temperature do 26 stupnja, a nakon 17 sati očekuje se naoblaka uz kišu i grmljavinu u večernjim satima. Upravo zbog toga za područje gotovo cijele Hrvatske izdan je narančasti meteoalarm.

- Lokalno moguće grmljavinsko nevrijeme. Vjerojatnost grmljavine veća je od 65 %. Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu - stoji na službenim stranicama DHMZ-a.

Komentari