ob varaždin

Tradicionalno darivanje krvi povodom Svjetskog dana bolesnika

Objavljeno: 11.02.2022. 16:50

Zadnja izmjena: 11.02.2022. 20:17

Unatoč epidemiološkoj situaciji, i ove godine u Općoj bolnici Varaždin u petak je obilježen Svjetski dan bolesnika i to već tradicionalnim darivanjem krvi zdravstvenih djelatnika i zaposlenika bolnice.

Ove godine akciji su se pridružili učenici Medicinske škole Varaždin i učenici Srednje škole s pravom javnosti Maruševec. Kao što to rade kroz čitavu godinu ovisno o potrebama, djelatnici OB Varaždin pridružili su se ovoj tradicionalnoj akciji koja je nastavak dugogodišnje prakse dobrovoljnog darivanja krvi medicinskih sestara i tehničara koji su članovi Hrvatske udruge medicinskih sestara i Odjela za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin.

Kako je rekla Anica Sekovanić, pomoćnica ravnatelja bolnice za sestrinstvo, zbog nedovoljnih zaliha krvi varaždinska je bolnica uputila apel dobrovoljnim darivateljima, a ovogodišnja je akcija dogovorena s Odjelom za transfuzijsku medicinu.

'Milosrđe prema bolesnicima'

- Ovaj 30. Svjetski dan bolesnika obilježen je porukom Svetog oca pape "Milosrđe prema bolesnicima", a to je milosrđe našim bolesnicima posebice potrebno u ovoj pandemiji koja traje već dvije godine. Nije važno samo liječiti, vrlo je važno pružiti toplinu, utjehu i ljubav našim bolesnicima, a medicinske sestre i tehničari su uz bolesnike 24 sata - rekla je Sekovanić.

Voditeljica Odjela za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin Gordana Jaklin naglasila je kako su se zbog epidemije javili problemi sa zalihama krvi u bolnici, stoga su u posljednje vrijeme bili prisiljeni i po nekoliko puta pozivati ljude na darivanje krvi.

Komentari