obnova

Foto - Traju radovi na uređenju Varaždinskog groblja, evo što je još u planu

Objavljeno: 13.04.2022. 13:02

Zadnja izmjena: 13.04.2022. 13:14

Gradonačelnik Neven Bosilj i direktorica Parkova Jelena Sekelj danas su održali konferencija za medije na kojoj su govorili o radovima Parkova na uređenju groblja u Varaždinu.

Kako su rekli, Varaždinsko groblje će iduće godine obilježiti 250 godina od prvog ukopa. U tijeku su radovi na uređenju staza, odnosno polaganje novog šljunka te rekonstrukcija staza na mjestima gdje je to potrebno.

- Još kad smo bili glavni grad, Varaždin je brinuo u svojim preminulima. Dugujemo Hermanu Halleru što je početkom 20. stoljeća od ovog groblja napravio najveći varaždinski park, a moj zahtjev upravi groblja bio je da mu vrate stari sjaj. Oni su to ozbiljno shvatili, a uređenje staza je samo jedan sitni dio na čemu rade - rekao je Bosilj.

Direktorica Sekelj rekla je kako je ovo samo dio radova koji trenutno traju na Varaždinskom groblju.

- Varaždinsko groblje volimo zvati gradom u gradu jer, otkako se bilježe ukopi, imamo 37,5 tisuća sahranjenih osoba. Ove godine imamo veće zahvate na stazama budući da su neke oronule. Sada počinje i sezona košnje, a planiramo urediti Aleju branitelja i stazu oko kosturnice. Isto tako, uređujemo zelenilo na groblju, a trenutno traje izrada troškovnika za uređenje spomen-kosturnice te radovi na zaštiti tuja - rekla je.

Komentari