znate li vi takvoga?

Traži se najbolji radnik u Hrvatskoj koji je marljiv, kolegijalan i pošten - dobit će 100.000 kuna

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 27.08.2019. 08:29

Zadnja izmjena: 27.08.2019. 08:29

'Mali svjetionik za velike ljude' naziv je projekta, nagradnog natječaja u organizaciji konzultantsko-revizorske tvrtke Mazars Hrvatska, tvrtke distributera kabela Tim Kabel, Udruge Partner i Zaklade Rhema, kojim se traži 'obični' zaposlenik, vrijedan čovjek koji svakodnevno pridonosi okolini poštujući načela vrijednosti rada i poštenja, prenosi N1.

Prijaviti se može svatko i prijaviti ga mogu kolege, šefovi, mušterije... koji moraju objasniti zbog kojih je postupaka kandidat zaslužio nositi titulu koja ističe moralnost na poslu. Ove jeseni natječaj se provodi drugi put, nakon što je lani između više od stotinu prijavljenih kandidata najboljim proglašen zaštitar Mate Orlović. Uz titulu mu je pripala i novčana nagrada od 50.000 kuna, što je ove godine podignuto na 100.000 kuna!

Kako se može postati taj 'mali svjetionik', najmoralniji zaposlenik? Može ga prijaviti itko iz tvrtke/poslodavca - bio to vlasnik, direktor, šef ili kolega, pa i član obitelji, prijatelj, mušterija..., a po poduzeću se mogu prijaviti najviše tri radnika, s tim da pravo natjecanja nemaju članovi srednjeg i višeg menadžmenta.

Prijavitelj je dužan objasniti zašto je kandidat vrijedan priznanja - možda ostane dulje na poslu jer ste vi bolesni, možda se zalaže za bolje poslovne procese iako ne bi trebao, bori se za bolje radne uvjete svih ili naprosto stavom motivira kolege na veći angažman.

Treba, dakle, priložiti priču kojom se objašnjava zašto je baš ta osoba dirnula prijavitelja ili druge i na koji način ima i pokazuje vrline (npr. opis situacije, odnosa ili druge priče koja bi utjecala na odabir). Takav kolega ili kolegica je onaj koji je ostalima nadahnuće, kažu organizatori natječaja.

Rok za zaprimanje prijava, i to jedino na web stranici Malog svjetionika, je 27. rujna, višečlana komisija do 22. listopada bira najboljih 10 o kojima javnost onda glasa od 25. listopada sve do 22. studenog.

 

Komentari