presica stožera

Najnoviji podaci iz varaždinske bolnice: Od deset najtežih bolesnika samo je jedan cijepljen

Objavljeno: 27.10.2021. 10:02

Zadnja izmjena: 27.10.2021. 10:02

Stožer civilne zaštite Varaždinske županije danas je održao konferenciju o aktualnoj epidemiološkoj situaciji u Varaždinskoj županiji.

U Varaždinskoj županiji u posljednja 24 sata je 126 novozaraženih osoba. Na liječenju u OB Varaždin nalazi se 98 osoba, od kojih je devet pacijenata u jedinici intenzivnog liječenja koji su na respiratoru. U protekla 24 sata tri su osobe preminule. 

Kako je istaknula načelnica Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Silvija Zagorec, u županiji je do sada prvom dozom cijepljeno 49,5 %, a drugom dozom 46,2 % ukupnog stanovništva. Varaždinska je županija tako na trećem mjestu po procjepljenosti na razini Hrvatske. 

- Ukoliko dođe do pogoršanja epidemiološke situacije, sve većeg broja hospitaliziranih osoba, kao i onih koji su na respiratoru, a nadamo se kako do toga neće doći, pravovremeno ćemo reagirati i donijeti odluke u cilju zaštite zdravlja svih stanovnika. Ovom prilikom upućujem apel svima da se pridržavaju aktualnih epidemioloških mjera i da se cijepe - rekla je Zagorec.

'Svi cijepljeni su preživjeli'

Renata Krobot, liječnica iz varaždinske bolnice, rekla je kako je od deset najtežih bolesnika samo jedan cijepljen te je riječ o čovjeku koji je jučer skinut s respiratora. Kliničke slike necijepljenih su teške kao i u prethodnom valu, a svi cijepljeni bolesnici koji su došli na jedinicu intenzivne njege su preživjeli. Napomenula je i da je smrtnost manja jer su bolesnici mlađe životne dobi - najmlađi pacijent koji je preminuo imao je 40 godina. 

Komentari