'Dvorišta Sjevera'

Turističke zajednice s područja naše županije u projektu 'Otkrivanje skrivenih dragulja'

Cilj tog udruživanja je provođenje aktivnosti usmjerenih razvijanju novog turističkog proizvoda, kao i pozicioniranje sjeverne Hrvatske kao destinacije kulturnog turizma...
Objavljeno: 31.01.2024. 17:41

Zadnja izmjena: 31.01.2024. 17:44

Foto: Arhiva

Turističke zajednice Grada Varaždina, područja Centar svijeta, Varaždinskih Toplica i Grada Novog Marofa potpisale su ovih dana sporazum o udruživanju na projektu 'Dvorišta Sjevera: Otkrivanje skrivenih dragulja'.

Cilj tog udruživanja je provođenje aktivnosti usmjerenih razvijanju novog turističkog proizvoda, kao i pozicioniranje sjeverne Hrvatske kao destinacije kulturnog turizma, povećanje turističke atraktivnosti tog područja te održivo upravljanje kulturnom baštinom. Koordinator projekta je TZ Grada Varaždina, vidljivo je iz tog sporazuma.

Konkretno, radit će se na detektiranju postojećih i potencijalnih dvorišta na području koje pokrivaju spomenute turističke zajednice, stvaranju baze podataka s informacijama o povijesti i kulturnoj vrijednosti svakog dvorišta te razvoju različitih dvorišnih manifestacija, koje bi potaknule otvaranje tih dvorišta tijekom svih godišnjih doba, kao i organizacije raznih događanja i izložbi.

Komentari