četiri projekta

Turističkoj zajednici grada Varaždina rekordna sredstva iz Hrvatske turističke zajednice

Objavljeno: 24.05.2024. 11:44

Zadnja izmjena: 24.05.2024. 11:44

Turistička zajednica grada Varaždina na natječajima Hrvatske turističke zajednice za realizaciju četiri projekta dobila je rekordnih gotovo 159 tisuća eura.

Na Javnom natječaju za dodjelu sredstava za projekte lokalnih turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu u 2024., Turističkoj zajednici grada Varaždina za dva prijavljena projekta odobreno je 83 tisuće 745 eura. Radi se o projektima „Čarobni grad Djeda Mraza“ za koji je odobreno 65 tisuća 135 eura i „Varaždin- UNESCO grad glazbe“ za koji je osigurano 18 tisuća 610 eura.

Također, za organizaciju ovogodišnjeg Špancirfesta odobreno je 55 tisuća eura u sklopu Javnog natječaja za dodjelu sredstava za projekte regionalnih turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu, a na koji je Turistička zajednica Varaždinske županije kandidirala projekt suorganizacije događanja Varaždinske županije, među kojima je i Špancirfest.

Dodatnih 20 tisuća eura Turistička zajednica grada Varaždina osigurala je i prijavom projekta „Dvorišta sjevera: otkrivanje skrivenih dragulja“ na Javni natječaj za dodjelu sredstava za projekte udruženih turističkih zajednica. U ovom projektu sudjeluju i Turističke zajednice Varaždinske Toplice, Novi Marof i područja Centar svijeta, a cilj mu je oživljavanje i valorizacija dvorišta u njihovim središtima, koja su dosad nedovoljno iskorištena u turističkom smislu.

Komentari