potpisani ugovori

Tvrtka Ivkom vode potpisala ugovore za nabavu dva specijalna vozila

Objavljeno: 08.07.2022. 18:18

Zadnja izmjena: 08.07.2022. 18:19

Nakon što je Ivkom vodama isporučeno specijalno vozilo za inspekciju sustava odvodnje vrijedno 1,2 milijuna kuna, kao prvo od tri dogovorena specijalna vozila koja su namijenjena održavanju i čišćenju odvodnih sustava, danas su potpisani Ugovori o isporuci još dva vozila. 

Riječ je o Specijalnom kombiniranom vozilu za čišćenje sustava odvodnje vrijednosti ukupno 3,5 milijuna kuna te Specijalnom vozilu za pražnjenje septičkih i sabirnih jama vrijednom ukupno 2,4 milijuna kuna. Vozila će u sljedećih 500 dana Ivkom vodama isporučiti tvrtka Gradatin iz Sesveta, renomirani dobavljač opreme za komunalnu "industriju".

Ugovor o nabavi, u nazočnosti svojih suradnika potpisali su direktor Ivkom voda Ranko Zbodulja i direktor tvrtke Gradatin Ivan Jukić, a svečanosti je nazočio i predstavnik Hrvatskih voda Stijepan Maras.

Kako je uoči potpisivanja ugovora rekao Zbodulja, pregovori oko vozila započeli su još 2019. godine i prvo specijalno vozilo za inspekciju kanalizacije isporučeno je u ožujku 2021. godine. Potom je uslijedila i nabavka druga dva vozila za koja su Ugovori upravo potpisani. Isporuka vozila planirana je za 500 dana.

Nadovezao se direktor Ivan Jukić istaknuvši da mu je drago što imaju priliku surađivati, te da je svjestan da isporuka od 500 dana možda se čini dugo razdoblje, no to je u današnjoj situaciji s pomanjkanjem repromaterijala, normalno.

Dva nova specijalna vozila nabavljena su kroz Projekt odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Aglomeracije Ivanec  ukupne vrijednosti 216,3 milijuna kuna, koji sa 121,1 milijun kuna sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda.

Komentari