priopćenje za medije

TZ Varaždinske županije: Najave rezervacija za kolovoz i rujan su odlične, očekujemo puno Nijemaca

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 16.07.2020. 12:47

Zadnja izmjena: 16.07.2020. 12:48

S puno optimizma očekivala se još jedna rekordna turistička godina u Varaždinskoj županiji koju je ipak prepriječila pandemija korona virusa u ožujku, poručuju iz Turističke zajednice Varaždinske županije. 

Ipak, prema njihovim informacijama, do sredine srpnja podaci su ohrabrujući, a na razini županije ostvareno je gotovo 50% lanjskih noćenja u odnosu na isto razdoblje lanjske godine. - Taj rezultat još je značajniji uzimajući u obzir da je od početka godine zatvoren hotelski smještaj Specijalne bolnice u Varaždinskim Toplicama koji godišnje sudjeluje s gotovo 18% svih ostvarenih noćenja na nivou županije - napisali su iz TZ Varaždinske županije i dodaju kako je turistima posebno zanimljiv smještaj u privatnom sektoru koji bilježi nadprosječna ostvarenja dolazaka i noćenja.

- Među privatnim smještajem ističu se 34 objekta nositelja standarda Kuće za odmor s pričom. Oni su do sada ostvarili više od 85% lanjskih noćenja promatrano u istom razdoblju, a više od 60% noćenja ostvarili su strani gosti. Najave rezervacija za kolovoz i rujan za sada su odlične, a TZ Varaždinske županije pokreće promotivnu kampanju za post sezonu na Njemačkom tržištu odakle očekujemo najveći broj turista - poručuju u priopćenju i dodaju kako je pri kraju treći krug certificiranja novih nositelja standarda Kuća za odmor s pričom koje bi s zajedno s otvaranjem novih smještajnih objekata Varaždinsku županiju ponovo svrstati u sam vrh turistički poželjnih destinacija.

Komentari