išao na hemodijalizu

U čakovečkoj bolnici pacijentu dali krivo sredstvo - čovjek je umro

Unutar Županijske bolnice Čakovec provode se propisani postupci i procedure radi razjašnjenja neočekivanog neželjenog događaja. O navedenom događaju je obaviješteno nadležno Ministarstvo i sve nadležne institucije...

Piše: eVaraždin

Objavljeno: 30.09.2020. 14:33

Zadnja izmjena: 30.09.2020. 15:02

Županijska bolnica Čakovec izvijestila je danas o tragediji do koje nije trebalo doći prilikom hemodijalize, a koja je nažalost završila smrću 62-godišnjaka. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

izvješćujemo Vas da se dana 29.09.2020. godine u Županijskoj bolnici Čakovec dogodio neočekivani neželjeni događaj sa posljedicom smrtnog ishoda. Pacijentu A.T., 1958. godište, kome je izrečena mjera samoizolacije zbog kontakta s pozitivnom osobom na COVID-19, dana 29. rujna 2020. godine je učinjena planirana rutinska terapija hemodijalize. Tijekom postupka je intravenski primijenjeno nedozvoljeno sredstvo koje se inače rutinski primjenjuje u lokalnoj primjeni kod takvih i sličnih postupaka. Unatoč momentalno poduzetim mjerama maksimalnog intenzivnog i reanimacijskog liječenja je nastupilo multiorgansko zatajenje organa i smrt pacijenta te je indicirana obdukcija. Unutar Županijske bolnice Čakovec provode se propisani postupci i procedure radi razjašnjenja neočekivanog neželjenog događaja. O navedenom događaju je obaviješteno nadležno Ministarstvo i sve nadležne institucije.

Županijska bolnica Čakovec i svi njeni djelatnici obitelji preminulog izražavaju duboku sućut.

Komentari