odgađa se i matura?

Kreće svakodnevni štrajk u svim školama sve do ispunjenja zahtjeva

Jučer se u popodnevnim satima po društvenim mrežama proširila se informacija kako danas u svim školama u Hrvatskoj kreće frontalni štrajk do ispunjenja zahtjeva.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 19.11.2019. 08:09

Zadnja izmjena: 19.11.2019. 08:21

Jučer se u popodnevnim satima po društvenim mrežama proširila informacija kako danas u svim školama u Hrvatskoj kreće frontalni štrajk do ispunjenja zahtjeva.

Prema pisanju portala Index.hr, ta je informacija potvrđena, a Index je dobio uvid u mail koji je poslan svim sindikalnim povjerenicima ovih sindikata diljem Hrvatske. U mailu stoje upute za sindikalne povjerenike da danas najave štrajk za srijedu te da u nastavku napišu da se štrajk nastavlja do ispunjenja zahtjeva.

U uputi također stoji kako sindikalni povjerenici u svojim školama na plakat moraju dopisati da se štrajk nastavlja do ispunjenja zahtjeva te će se danas diljem zemlje održati hitni sastanci sindikalnih podružnica.

Inače, štrajk u školama počeo je prije mjesec dana, a kako je riječ o cirkularnom štrajku u kojem svakog dana štrajkaju druge županije, učenici su dosad izgubili šest do sedam dana nastave. Ministarstvo znanosti i obrazovanja Indexu je nedavno potvrdilo kako postoji realna šansa za produljenje školske godine, a samim time će se morati odgoditi i matura
 

Komentari