sastanak u vijećnici

Čehok okupio saborske zastupnike i oporbu za pomoć Varteksu uslijed COVID-a

U petak je u Gradskoj vijećnici održan sastanak na temu položaja tekstilne industrije u Varaždinu, a s obzirom obzirom na značajne posljedice koje industrija trpi uslijed pandemije COVID-19, pa tako i varaždinski Varteks....

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.08.2020. 12:29

Zadnja izmjena: 21.08.2020. 12:53

U petak je u Gradskoj vijećnici održan sastanak na temu položaja tekstilne industrije u Varaždinu, a s obzirom obzirom na značajne posljedice koje industrija trpi uslijed pandemije COVID-19, pa tako i varaždinski Varteks.

Sastanak na kojem je bilo razmatrano kako pomoći toj grani gospodarstva, sazvao je gradonačelnik Ivan Čehok, a predstavnici Varteksa prezentirali su svoje rezultate, projekcije i planove, te predložili neke konkrene mjere - kako pomoći ovoj varaždinskoj tvrtci da nastavi poslovati i zadrži svojih 1080 zaposlenika.

- Transformacija Varteksa iz tekstilne u modnu industriju u zadnjih je nekoliko godina polučila odlične rezultate, koje je pandemija sada zaustavila. U interesu nam je da se učine koraci koji će Varteksu olakšati da nastavi poslovanje – rekao je gradonačelnik Čehok.

Na koji se način namjerava pomoći?

Cilj je da projekt razvoja kompleksa Varteksa postane strateška investicija od značaja za Republiku Hrvatsku, odnosno da se spomenuta problematika uz pomoć naših saborskih zastupnika prezentira ministru gospodarstva Tomislavu Ćoriću, kao ministru rada Josipu Aladroviću. O Varteksu će se raspravljati i na jednoj od narednih sjednica Gradskog vijeća, gdje će konkretno biti riječi o urbanističkom planu, prostornim planovima, kao i isplati preostalog duga Varteksa prema Gradu Varaždinu. Zbog svega navedenog sastanku su uz gradonačelnika nazočili: zamjenik Zlatan Avar, predsjednik Gradskog vijeća i saborski zastupnik Damir Habijan, saborski zastupnik Predrag Štromar, zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin, gradski vijećnik Bruno Ister te predstavnici tekstilne industrije Varteks d.d. – predsjednik Uprave Tomislav Babić i član Uprave Damir Radmilović.

Komentari