erasmus+ projekt

U Gradu Varaždinu održan prijem za učitelje iz Španjolske, Italije i Slovenije

Objavljeno: 08.04.2022. 11:09

Zadnja izmjena: 08.04.2022. 11:09

Učitelji iz Španjolske, Italije i Slovenije koje borave u Varaždinu u sklopu projekta Erasmus+ i njihove domaćine iz I. osnovne škole danas je u Gradskoj vijećnici Varaždina primio zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

Kako su tom prilikom izvijestili zamjenika gradonačelnika, I. OŠ Varaždin  partner je u još jednom Erasmus+ projektu u sklopu kojeg će učitelji i učenici moći surađivati s partnerima diljem Europe i usavršavati svoje vještine i kompetencije. Projekt "Vseživljenske veščine" (Longlife skills) vrijedan je 115.00 eura, a nositelj projekta je OŠ Bistrica ob Sotli iz Slovenije. Partnerske škole iz Hrvatske I.OŠ Varaždin, Italije Instituto compressionvo statle con insegnamento bilingue sloveno-italiano i Španjolske CEIP Bernardino Perez, radit će na usavršavanju životnih vještina pomoću kojih će se direktno utjecati na razvoj fine motorike učenika, njihove kreativnosti, spretnosti i snalažljivosti.

U sklopu projektnih aktivnosti, učenici zajedno sa svojim učiteljima, usavršavat će svoje životne vještine kroz radionice šivanja, kuhanja, igranja starih igara i likovnih radionica.

Od 4. do 8. travnja u I. OŠ održava se treća po redu aktivnost razmjene iskustva za učitelje. Zbog cjelokupne covid situacije i nemogućnosti da putuju i djeca, na u projektu je prisutno devet učitelja, po tri iz svake zemlje. Učitelji uz pomoć učenika i učitelja domaćina, savladavaju razne vještina. Tako je jedna od vještina šivanje pregače pomoću šivaće mašine. Uz pomoć članica Kulturno-umjetničke udruge "Magda i Luisa" naučili su izrađivati tradicionale ukrase od krep papira, u Trnovcu su razvlačili tijesto za trnovečku makovnjaču. Također, upoznat će se s izradom licitarskih srca i lepoglavske čipke.

Komentari