nove mjere

Na terasi kafića nećete dobiti piće ako stojite, ugostitelji: Koja je logika ove odluke?

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 19.06.2021. 09:37

Zadnja izmjena: 19.06.2021. 09:37

Nacionalni stožer jučer je najavio nove mjere i one znače veće otvaranje za ljude s covid-potvrdama, ali ne i u kafićima.

Tako od 1. srpnja za događaje na kojima sudjeluju osobe koje posjeduju digitalne EU potvrde nema zabrane broja okupljenih. Što se tiče kafića, Božinović je najavio da će se na terasama kafića moći posluživati samo oni gosti koji sjede.

"Na terasama kafića uvodi se obveza posluživanja gostiju koji sjede, ostaje mogućnost koja je bila od samog početka izdavanje za van, ali okupljanja treba ograničiti na dio koji pripada tom ugostiteljskom objektu - rekao je između ostalog Božinović.

Ugostitelji ovom odlukom nisu zadovoljni, te poručuju kako Stožer radi razlike između restorana i kafića. - Kafići su zakinuti jer ne mogu unutra raditi, terasa radi na 50 posto kapaciteta i sad još gost ne može na stoječki popiti piće. Ne vidim koja je logika ove odluke i što se njome želi postići- rekla nam je Jadranka Behin, predsjednica Udruženja ugostitelja i turističkih djelatnika Varaždin.

Komentari